Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 25 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενίσχυση των υγειονομικών υποδομών στην αντιμετώπιση του Covid 19

Την άμεση παροχή έκτακτης οικονομικής βοήθειας 25 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό την ενίσχυση των υγειονομικών δομών της χώρας στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε θετικά στην ανάγκη ενίσχυσης των υγειονομικών δομών αλλά και των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στα νησιά που έχουν σηκώσει το μεγάλο βάρος της μεταναστευτικής κρίσης.   

Τα 15 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση των νοσοκομείων όλων των περιφερειών όπου λειτουργούν δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Τα 10 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αγορά μικρών υγειονομικών μονάδων, οκτώ σταθερών και δύο κινητών, κατάλληλα εξοπλισμένων για την παροχή πρωτοβάθμιας υγείας σε κάθε δομή που υπάρχει ανάγκη, ώστε να επιβαρύνονται κατά το δυνατόν λιγότερο οι τοπικές δομές πρωτοβάθμιας υγείας.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ καθυστερεί την αποστολή πυραύλων Patriot στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει εγκρίνει τη μεταφορά πυραύλων...

Γεραπετρίτης για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: Η Ελλάδα θα πει ξανά το μεγάλο ΟΧΙ αν χρειαστεί

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της...

«Διαγράφεται» το 50% της αύξησης στο πετρέλαιο θέρμανσης με τις επιδοτήσεις κράτους και διυλιστηρίων

Τη μισή αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης σε σχέση με...