28.2 C
Rhodes
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Ανακοίνωση ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ΝΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τον Μάρτιο η χώρα μας , αλλά και ο πλανήτης ολόκληρος βιώνουν πρωτόγνωρες και πολύ δύσκολες καταστάσεις, λόγω της πανδημίας. Σε πανελλήνιο επίπεδο καταβάλλεται μια συντονισμένη υπερπροσπάθεια από την Κυβέρνηση.

Όσον αφορά τον Τομέα της Υγείας, η Κυβέρνηση μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να διπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ και πραγματοποίησε πολλές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και συνεχίζει να μάχεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο.

Στον πόλεμο αυτό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να κρατήσει όρθιες τις Δομές Υγείας. Στήριξε εξ’αρχής και συνεχίζει να στηρίζει τις Δομές Υγείας στο Νομό μας , αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρειά μας με ιατρικό εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό, κατάλληλα μηχανήματα μοριακού ελέγχου, τεστ, αντιδραστήρια για μοριακούς ελέγχους, θαλάμους απομόνωσης.

Αν σκεφτεί κανείς ψύχραιμα και φυσικά χωρίς καμία κομματική προκατάληψη, διαπιστώνει ότι η στήριξη αυτή δεν ήταν εύκολη, διότι όλα τ’ανωτέρω έχουν κάποιο κόστος, το οποίο σημαίνει αφαίρεση κονδυλίων από κάποια έργα ,τα οποία περνούν σε δεύτερη μοίρα, εφ’όσον επιτάσσεται η ανάγκη υγειονομικής θωράκισης των νησιών μας.

Δεν πρέπει δε να ξεχνάμε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σ’αυτό τον τομέα δρα επικουρικά στο έργο του Υπουργείου Υγείας. Το γεγονός ότι η Περιφέρεια μας μέχρι στιγμής τουλάχιστον , σε σύγκριση με άλλες Περιφέρειες της Επικράτειας, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση όσον αφορά την πανδημία, οφείλεται και στη δική της συμβολή .

Γι’αυτό, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάτμου που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το υγειονομικό υλικό που εστάλη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο νησί της Πάτμου, πιστεύουμε ότι ορισμένες φορές, λειτουργώντας υπό πίεση, ενδέχεται να υπάρξουν και κάποιες αστοχίες.

Μία ενδεχόμενη αστοχία όμως δεν μπορεί να επισκιάζει αυτά που η Περιφέρεια κατάφερε να κάνει για τους κατοίκους της Πάτμου και να μας απομακρύνει από τη μεγάλη εικόνα και την προσπάθεια που καταβάλλεται με σκοπό την υγειονομική θωράκιση όλων των νησιών μας .

Πάντα θα στεκόμαστε με απέραντη ευγνωμοσύνη απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας και ιδιαίτερα των νησιών μας για τον αδιάκοπο αγώνα τους σ’αυτή την τεράστια μάχη!

Οι δυσκολίες όμως μας θέλουν όλους ενωμένους. Μόνο με ενότητα, ομοψυχία και αλληλοσεβασμό θα βγούμε νικητές από αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας(Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας

Σάββας Καραταπάνης

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλο περιβαλλοντικό έργο από τη Λέσχη Lions Helioussa Ρόδου

Σε κλίμα ενθουσιασμού, ικανοποίησης και κυρίως αναγεννημένης ελπίδας εγκαινιάσθηκε...

Εντολή για την κατάθεση μήνυσης κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr έδωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Την εντολή για την κατάθεση μήνυσης κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr,...

Γ. Μανιάτης: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!”

"Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την μεγαλύτερη τιμή της...

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «αξιοποιούμε και αναδεικνύουμε το μεγαλείο της κοινωνικής προσφοράς του Ρ.Ο.ΤΑ»

Σε ουσιαστική συνεργασία με τον Ροδιακό Όμιλο Ταχυπλόων, (Ρ.Ο.ΤΑ.)...