Γεωργιάδης: Ο μη εμβολιασμός είναι σπουδαίος λόγος για απόλυση

“Αν κάποιος υπάλληλος, με την επιλογή του να μην εμβολιαστεί, θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της επιχείρησης, είναι ένας σπουδαίος λόγος για να απολυθεί”, υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, σύμφωνα με το skai.gr

Ο υπουργός εξήγησε πως όταν μια επιχείρηση βγάζει σε αναστολή έναν εργαζόμενό της, ακόμα και με στέρηση μισθού, θα πρέπει να προσλάβει κάποιον άλλον. “Αν η αναστολή είναι επ’ αόριστον και τελειώσει η πανδημία, θα πρέπει να χάσει τη δουλειά του ο εργαζόμενος που προσελήφθη στη θέση του; Δηλαδή, ο άνθρωπος που εμβολιάστηκε θα χάσει τη δουλειά του για τον άνθρωπο τον ανεύθυνο που δεν εμβολιάστηκε;”

Επεσήμανε, επίσης, ότι η επιχείρηση έχει το δικαίωμα να απολύσει εργαζόμενο άνευ αποζημίωσης για σπουδαίο λόγο. “Ο μη εμβολιασμός είναι σπουδαίος λόγος για απόλυση.”

Ωστόσο, διευκρίνισε πως το καλύτερο θα ήταν να μην απολυθεί κανείς, ειδικά αν μπορούν να βρεθούν άλλες λύσεις όπως η τηλεργασία. “Για να φτάσουμε στην απόλυση θα πρέπει η επιχείρηση να έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.”

Τέλος, δήλωσε βέβαιος ότι η κοινωνία μας δεν πρόκειται να επιτρέψει οι λίγοι ανεύθυνοι να καταστρέψουν τους πολλούς υπεύθυνους.

Πηγή: capital.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Α. Υψηλάντης: «Κλειδώνει» η παράταση για τα διακατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου – Έρχονται ειδικές διορθώσεις για τα Δωδεκάνησα

Σαφής διαβεβαίωση της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας κ. Αντιγόνης...

Έως τις 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα των 16 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στα αλιευτικά σκάφηΕνίσχυση έως 85% – Στο επίκεντρο η...

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπενθυμίζει στους επαγγελματίες...

Παράταση προθεσμίας και διεύρυνση κριτηρίων χρηματοδότησης για την «Ανακαίνιση Κατοικίας»

Από τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και...