29.9 C
Rhodes
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Γιάννης Παππάς: Δίπλα στην Κοινωνία με πράξεις

spot_img
spot_img
spot_img

Με την ψήφιση του Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενεργοποίησε ένα πακέτο μέτρων στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας, ενισχύοντας γι’ ακόμα μια φορά το μεταρρυθμιστικό έργο της αλλά και την άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Παρέχεται η δυνατότητα αναβίωσης των 120 ή 72 δόσεων που απωλέσθηκαν ή κατέκτησαν μη εξυπηρετούμενες μέχρι την 01/02/2023, με την καταβολή δύο δόσεων έως και 31/07/2023.

Ενεργοποιείται ένα ευνοϊκό πλαίσιο αποπληρωμής οφειλών για τους φορολογουμένους που ήταν συνεπείς μέχρι την έναρξη της ενεργειακής κρίσης, μέσω της παροχής δυνατότητας ρύθμισης τμηματικής καταβολής των βεβαιωμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου 2021 και έως και την 1η Φεβρουαρίου 2023, σε έως και 72 μηνιαίες δόσεις. Στην εν λόγω ρύθμιση θα ισχύσουν όλα τα ευεργετήματα που είχε και η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών.

Διευκολύνεται η διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων με τίμημα, μέσα από την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης των απαιτούμενων πιστοποιητικών της Φορολογικής Διοίκησης, επιλύοντας διαχρονικά ζητήματα των πολιτών και μειώνοντας το κόστος της

Καθιερώνεται η μη επιβολή προστίμου για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος, αρχικής ή τροποποιητικής, για όλους τους φορολογουμένους, φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και νομικές οντότητες, όταν το ποσό του φόρου που προκύπτει προς καταβολή με βάση τη δήλωση είναι έως 100 ευρώ.

Παραμένοντας συνεπής στην πολιτική μείωσης των φόρων, η κυβέρνησή μας επεκτείνει έως και τις 31/12/2023 τη μείωση του ΦΠΑ που έχει θεσμοθετηθεί έως τον Ιούνιο του 2023, σε μια σειρά από υπηρεσίες και αγαθά.

Ειδικότερα, παρατείνεται η ισχύς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στις μεταφορές προσώπων, στον καφέ, στην εστίαση, στα μη αλκοολούχα ποτά, στο τουριστικό πακέτο, στην εισαγωγή και παράδοση αντικειμένων τέχνης, στα εισιτήρια των ζωολογικών κήπων και στα γυμναστήρια, στα κολυμβητήρια και στις σχολές χορού που δεν απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ.

Επιστροφή ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο: Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο θα συνεχιστεί και το 2023.

Δημοφιλή

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συναυλία με τον διεθνούς φήμης Έλληνα τενόρο Μάριο Φραγκούλη διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις 26 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο

Μία συναυλία-γιορτή διοργανώνειη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Τρίτη 26...

Αυτισμός στη Ρόδο – του Σωτήρη Βαγιανού και της Κυριακής Στεφανίδη

Φίλες και Φίλοι: Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για την παράταξη...

Προ των πυλών η μεταβίβαση ακινήτου με λίγα κλικ

«Μέχρι 1 Ιανουαρίου 2024 θα μπορούν οι πολίτες να...

Απάντηση στις απρέπειες του απερχόμενου Δημάρχου

Ο απερχόμενος δήμαρχος Ρόδου, μέσα στον πανικό που τον...