17.1 C
Rhodes
Κυριακή, 23 Μαρτίου, 2025

Γιάννης Παππάς: συναντήσεις εργασίας για την αλιεία στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Γιάννης Παππάς, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας και Αλιευτικού Τουρισμού Ελλάδος, κ. Σταμούλο Νίκο, τον Πρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου Μεγάλων Πελαγικών Ψαριών Καλύμνου, κ. Γιώργο Κατσοτούρχη,  τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γριγρι, κ. Κωνσταντίνο Παγώνη και τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Στρατό Σιμόπουλο, πραγματοποιήσαν διαδοχικές συναντήσεις εργασίας, με τον Υφυπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιο για θέματα αλιείας, κ. Χρήστο Κελλά.

Στη σύσκεψη με την Ενωση Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας και Αλιευτικού Τουρισμού Ελλάδος, αναλύθηκαν τα ζητήματα του κλάδου, όπως οι αποζημιώσεις των αλιέων από τις απώλειες εισοδήματος που υφίστανται, από την καταστροφή των αλιευτικών τους εργαλείων από τα θαλάσσια κηττώδη καθώς και οι επιδοτήσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στη σύσκεψη με τα μέλη της Εθνικής Διαεπαγγελματικής Οργάνωσης, συζητήθηκε, η αλλαγή του νομικού πλαισίου της Οργάνωσης, η προσωρινή παύση των αλιευτικών σκαφών, η συμμετοχή των σκαφών άνω των 15 μέτρων στον αλιευτικό τουρισμό και τέλος η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης που αφορά τη χορήγηση χωρητικότητας και ιπποδύναμης στα αλιευτικά σκάφη.

Ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χρήστο Κέλλα, για την άμεση στήριξη των αλιέων καθώς και τους εκπροσώπους των φορέων της αλιείας για τη μεταξύ τους συνεργασία.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστήριο της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου στον Βασίλη Α. Υψηλάντη για την Visa Express

Ευχαριστήρια επιστολή έλαβε σήμερα, 21/03/2025 ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης...

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο και στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο...

Γιάννης Παππάς: «Η Πάτμος εντάσσεται στο πρόγραμμα θεωρήσεων βραχείας διαμονής, Visa Express»

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και διαρκείς παρεμβάσεις του Βουλευτή...

Γιάννης Παππάς : Συντονισμένες Ενέργειες για την Ασφαλή Επιστροφή των Μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρόδου από το Όσλο

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Γιάννης Παππάς, ενημερώθηκε σήμερα το μεσημέρι...