28.1 C
Rhodes
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Στήριξη όλων των εποχιακά εργαζόμενων

Το Γραφείο Τύπου της παράταξης “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου” με ανακοίνωσή του δήλωσε

Ρόδος 20.11.20

Στήριξη όλων των εποχιακά εργαζόμενων.

Αναγκαία όσο ποτέ είναι πλέον η στήριξη, από την κυβέρνηση, των εποχιακά εργαζομένων, που εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας είναι όχι μόνο ξεκρέμαστοι αλλά αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Εδώ και καιρό οι διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, λύσεις και κυρίως στήριξη των εργαζομένων που είναι σε δεινή θέση.

Υπενθυμίζουμε, πως χωρίς εισοδήματα έχουν μείνει εκείνοι που δεν εργάστηκαν φέτος σε ξενοδοχεία , αλλά και οι εργαζόμενοι σε άλλες επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχιακά.

Θέλοντας να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης και κυρίως στους εργαζόμενους, τονίζουμε πως είναι επιτακτική ανάγκη πλέον:

1)Να αποκατασταθεί η αδικία σε ότι αφορά τους εργαζόμενους που δεν είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης, να τακτοποιηθεί το θέμα που αφορά το χρονικό περιθώριο των 80 ημερών επιδότησης ανεργίας και να υπάρξει επιτέλους πρόβλεψη για δικαίωμα στην εκ νέου πρόσληψη και στην ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη.

2) Επιδότηση όλων των ανέργων οι οποίοι δεν έχουν λάβει κανένα επίδομα και βοήθημα .

3) Να ενταχθούν όλοι οι εποχιακά απασχολούμενοι χωρίς καμία προϋπόθεση, σε πρόγραμμα επιδότησης ανεργίας διαρκείας τουλάχιστον μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.

4) Να υπάρξει πρόβλεψη και ένταξη σε πρόγραμμα ανεργίας των εργαζομένων στα αεροδρόμια, στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών, των μουσικών που εργάζονται εποχιακά των ξεναγών, των απασχολούμενων στον κλάδο της οικοδομής.

5) Την ένταξη σε καθεστώς επιδότησης ανεργίας των αμειβομένων οδηγών ταξί.

6) Να ακυρωθούν οι καταγγελίες συμβάσεων εργασίας που έγιναν πριν από την υπογραφή της ΚΥΑ στις 6 Νοεμβρίου του 2020 για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία.

7) Παράταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έληξαν μέχρι το τέλος του 2020.Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως είναι δυνατό να μοιράζονται αφειδώς, συχνά πυκνά, υποσχέσεις για ενίσχυση όλων των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον κυκλώνα της πανδημίας και τελικά στο… δια ταύτα να αποκαλύπτεται πως η υποστήριξη δεν αφορά το σύνολο ,δηλαδή όλους όσους έχουν μείνει στον αέρα ,αλλά λίγους.Ενώνοντας τη φωνή μας με το Εργατικά Κέντρα Ρόδου και Κρήτης, ζητούμε την ουσιαστική στήριξη όλων των εργαζομένων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες που ζουν από τον τουρισμό και τώρα δοκιμάζονται σκληρά.

Διεκδικούμε μαζί με τους συνδικαλιστές και τα Εργατικά Κέντρα γιατί ο άνεργος κόσμος φθάνει πια στα όρια του .

Στους ανθρώπους που για λόγους αξιοπρέπειας δεν θα κρούσουν θύρες κλειστές και δεν θα αναμένουν βοήθεια από δομές της αυτοδιοίκησης, στις οποίες δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης ,σε όλους εκείνους, που το ίδιο το κράτος πρέπει να στηρίξει, εμείς θα είμαστε αρωγοί και θα διεκδικούμε μαζί τους τα αυτονόητα.Θα απαιτούμε με κάθε τρόπο, αυτά που άλλοι συνεχίζουν να αγνοούν επιδεικτικά.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλο περιβαλλοντικό έργο από τη Λέσχη Lions Helioussa Ρόδου

Σε κλίμα ενθουσιασμού, ικανοποίησης και κυρίως αναγεννημένης ελπίδας εγκαινιάσθηκε...

Εντολή για την κατάθεση μήνυσης κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr έδωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Την εντολή για την κατάθεση μήνυσης κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr,...

Γ. Μανιάτης: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!”

"Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την μεγαλύτερη τιμή της...

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «αξιοποιούμε και αναδεικνύουμε το μεγαλείο της κοινωνικής προσφοράς του Ρ.Ο.ΤΑ»

Σε ουσιαστική συνεργασία με τον Ροδιακό Όμιλο Ταχυπλόων, (Ρ.Ο.ΤΑ.)...