28.2 C
Rhodes
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας: “Αφόρητα φτηνή, κουραστικά αδιάβαστη, αντιπολίτευση”

Από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αφόρητα φτηνή, κουραστικά αδιάβαστη, αντιπολίτευση.

Οι αλήθειες απέναντι στα ψεύδη, την παραπληροφόρηση και τον λαϊκισμό της παράταξης του Μανώλη Γλυνού

———————————————-

Σε κάθε ευκαιρία η παράταξη του Μανώλη Γλυνού, δίνει ρεσιτάλ ψεύδους, λαϊκισμού και ασχετοσύνης.

Η ανακοίνωση που πριν λίγο εξέδωσε περί «μη επιστρεπτέας προκαταβολής» δείχνει ότι αγνοεί και τα στοιχειώδη, αφού το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ουδεμία σχέση έχει με τη μη επιστρεπτέα προκαταβολή.

Αφόρητα φτηνή, κουραστικά αδιάβαστη, με μια ανακοίνωση που βρίθει από ψέματα, αποδεικνύει ότι δικαίως βρίσκεται στην αντιπολίτευση, αλλά είναι “λίγη”, ακόμη και γι αυτήν.

Ψέμα 1: Ισχυρίζονται πως «Η αρχική τοποθέτηση της Περιφερειακής Αρχής (όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 30ής Σεπτεμβρίου 2020) για διεκδίκηση και διάθεση συνολικά 49 εκατομμυρίων ευρώ, δυστυχώς χάθηκε στη μετάφραση, ενώ αργότερα… χάθηκαν και οι δηλώσεις από τα πρακτικά».

Η Αλήθεια: Το αίτημα του Περιφερειάρχη προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για 45 εκ. ευρώ στήριξης των επιχειρήσεων στο Νότιο Αιγαίο, κατατέθηκε γραπτά (και όχι μόνο προφορικά) στο Περιφερειακό Συμβούλιο και η επιστολή του Περιφερειάρχη διενεμήθη σε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους. Χάρη σε αυτήν την επιστολή η Περιφέρεια, διεκδίκησε και πήρε 35 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ», για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Ψέμα 2: Ισχυρίζονται πως το ποσό των 35 εκ. ευρώ είναι «χαμηλό ομολογουμένως και σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες νούμερο».

Η αλήθεια: Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι αναλογικά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαθέτει το μεγαλύτερο ποσό στην Ελλάδα. Η κύρια παράμετρος αυτών των χρηματοδοτήσεων είναι ο πληθυσμός. Συγκρινόμενο με τα ποσά που έχουν δώσει οι άλλες Περιφέρειες, το ποσό για το Νότιο Αιγαίο είναι αναλογικά μεγαλύτερο από τα ποσά που έχουν διαθέσει οι άλλες Περιφέρειες. Όταν το Νότιο Αιγαίο δίνει 35 εκατ και η Κρήτη 50 εκατ ευρώ, ποιος δίνει περισσότερα; Όταν η Αττική με τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας δίνει 200 εκατ. και το Νότιο Αιγαίο δίνει 35 εκατ ., ποιος δίνει περισσότερα;

Ψέμα 3: Ισχυρίζονται πως «η Περιφερειακή Αρχή παραμένει εφησυχασμένη στα θετικά σχόλια που ακούει στα πέριξ του γραφείου του Περιφερειάρχη και δεν κάνει καμία προσπάθεια για επιπλέον διευκολύνσεις των συμπατριωτών μας».

Η αλήθεια: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που στο δικό της πρόγραμμα για τις πληττόμενες από την πανδημία covid -19 επιχειρήσεις, διεκδίκησε και πέτυχε διακριτό προϋπολογισμό για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πέτυχε διακριτό προϋπολογισμό για τις επιχειρήσεις της εστίασης. Γιατί το έκανε αυτό η Περιφέρεια; Για να μην χρειαστεί να ανταγωνιστούν με τις μεγάλες επιχειρήσεις, που αν το πρόγραμμα έμενε όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί από την ΕΕ, δεν θα είχαν καμία πιθανότητα στήριξης.

Ψέμα 4: Ζητούν «να δοθεί άμεσα παράταση, ούτως ώστε να προλάβουν να καταθέσουν τα δίκαια αιτήματα τους όσο το δυνατόν περισσότεροι επιχειρηματίες».

Η αλήθεια: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε παράταση ! Άνοιξε το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» στις 21 Οκτωβρίου και μέχρι τις 23 Νοεμβρίου. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε παράταση μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα για το Νότιο Αιγαίο είναι ανοιχτή για 43 μέρες συνολικά, όταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την οποία η παράταξη Γλυνού είχε «σημαία» της, άφησε την πλατφόρμα της ανοιχτή 33 ημέρες και αυτές με παράταση στην αρχική προθεσμία.

Κατόπιν αυτών, είναι φανερό ότι αποτελεί ντροπή για τον τόπο το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου που υπηρετούν, οι μετρ του ψεύδους και της παραπληροφόρησης.

Αφόρητα λαϊκιστές, αποδεικνύουν καθημερινά ότι δικαίως βρίσκονται στην αντιπολίτευση, αλλά είναι πολύ λίγοι, ακόμη και γι αυτήν.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλο περιβαλλοντικό έργο από τη Λέσχη Lions Helioussa Ρόδου

Σε κλίμα ενθουσιασμού, ικανοποίησης και κυρίως αναγεννημένης ελπίδας εγκαινιάσθηκε...

Εντολή για την κατάθεση μήνυσης κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr έδωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Την εντολή για την κατάθεση μήνυσης κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr,...

Γ. Μανιάτης: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!”

"Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την μεγαλύτερη τιμή της...

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «αξιοποιούμε και αναδεικνύουμε το μεγαλείο της κοινωνικής προσφοράς του Ρ.Ο.ΤΑ»

Σε ουσιαστική συνεργασία με τον Ροδιακό Όμιλο Ταχυπλόων, (Ρ.Ο.ΤΑ.)...