28.2 C
Rhodes
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Ανακοίνωση της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”

Ρόδος 24.11.20

Δελτίο Τύπου

Πρόσφατα το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο ανέφερε ότι απεστάλη, στο Κέντρο Υγείας Πάτμου μια κούτα, που περιείχε υγειονομικό υλικό, στα πλαίσια των δράσεων της για την ενίσχυση του συστήματος υγείας στα νησιά.Εν συνεχεία ο ιατρός κ. Γιώργος Τσουκαλάς διευθυντής του ΚΥ Πάτμου, και πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πάτμου –Λέρου, με δημόσια καταγγελία του, προέβη στην αποκάλυψη, του περιεχομένου της κούτας που παρέλαβε.Συγκεκριμένα, κατήγγειλε πως η κούτα περιείχε τέσσερις στολές μιας χρήσης, μάσκες απλές και όχι χειρουργικές και το κυριότερο όλων, μη ενδεδειγμένα τεστ για την ανίχνευση του νέου κορονοϊού.

΄Οπως αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς τα τεστ που απέστειλε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, χρησιμοποιούνται μόνο για να ελέγξουν αν κάποιος είχε προσβληθεί από τον ιό κατά το παρελθόν και δεν μπορούν να ανιχνεύσουν, αν κάποιος έχει προσβληθεί από το νέο κορονοϊό και έχει νοσήσει στην παρούσα φάση και αυτό ενώ η πανδημία είναι σε έξαρση στο νησί της Πάτμου τουλάχιστον αυτή την περίοδο.

Αντί ουσιαστικής απαντήσεως κατά την πάγια τακτική της περιφερειακής αρχής, καθυβρίστηκε με το χειρότερο τρόπο.Κατά την προσφιλή της τακτική η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χαρούλα Γιασιράνη αντί να απολογηθεί στους μάχιμους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Πάτμου, για την αποστολή των μη ενδεδειγμένων τεστ για τις απλές μάσκες ( όχι δηλαδή τις κατάλληλες για γιατρούς και τις στολές μιας χρήσης που τους έστειλε, για να εξετάσουν μόλις τέσσερις ασθενείς κοινοποίησε δελτίο τύπου, με το οποίο εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον ιατρό που τόλμησε να αποκαλύψει, το περιεχόμενο της κούτας το οποίο μάλιστα η περιφερειακή αρχή, είχε βγάλει και φωτογραφία και το διαφήμιζε στα τοπικά ΜΜΕ.

Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο, αυτή την κρίσιμη ώρα, που η πανδημία συνεχίζει να μαίνεται, η περιφερειακή αρχή να μην συνεργάζεται και να μην συμβουλεύεται τους γιατρούς που είναι αρμόδιοι και οι πλέον ειδικοί, προκειμένου να την ενημερώσουν, για το είδος του υγειονομικού υλικού που χρειάζεται και σε ποιες ακριβώς ποσότητες για να μην υπάρχουν ελλείψεις ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι στον κορονοϊό αυτοί που το χρησιμοποιούν.

Επίσης είναι επιεικώς ανεπίτρεπτο την ώρα που σύσσωμη η κυβέρνηση συγχαίρει καθημερινά τους ήρωες με τις μάσκες τους μάχιμους ιατρούς των νησιών μας που με κίνδυνο της δικής τους ζωής καλούνται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες να σώσουν ανθρώπινες ζωές η περιφερειακή αρχή να τους στοχοποιεί και να τους υβρίζει επειδή κάνουν έκκληση για την αποστολή υγειονομικού υλικού.

Καλούμε την αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ Χαρούλα Γιασιράνη να αφήσει τις δημόσιες προσωπικές επιθέσεις προς τους γιατρούς των νησιών μας και να έρθει σε επαφή μαζί τους, αφού η ίδια δεν έχει το επιστημονικό υπόβαθρο προκειμένου να τη συμβουλέψουν και ειδικά τώρα εν μέσω πανδημίας.

Είναι καιρός η περιφερειακή αρχή να αντιληφθεί, πως αυτό που προέχει δεν είναι οι φωτογραφίες και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για το όποιο έργο της αλλά η συνεργασία, με το επιστημονικό προσωπικό της περιοχής για να περιοριστεί η πανδημία και να σώζονται ανθρώπινες ζωές.

Την κρίσιμη αυτή ώρα η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλους και όλα!

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλο περιβαλλοντικό έργο από τη Λέσχη Lions Helioussa Ρόδου

Σε κλίμα ενθουσιασμού, ικανοποίησης και κυρίως αναγεννημένης ελπίδας εγκαινιάσθηκε...

Εντολή για την κατάθεση μήνυσης κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr έδωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Την εντολή για την κατάθεση μήνυσης κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr,...

Γ. Μανιάτης: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!”

"Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την μεγαλύτερη τιμή της...

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «αξιοποιούμε και αναδεικνύουμε το μεγαλείο της κοινωνικής προσφοράς του Ρ.Ο.ΤΑ»

Σε ουσιαστική συνεργασία με τον Ροδιακό Όμιλο Ταχυπλόων, (Ρ.Ο.ΤΑ.)...