Δομή υποστήριξης για τους κατοίκους της Κάσου – 300 rapid test προμηθεύτηκε ο Δήμος

Δομή υποστήριξης ευπαθών ομάδων δημιούργησε ο Δήμος της Κάσου στο πλαίσιο της εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Κάσου, Νικολέττα Σοφίλα, υπογράμμισε πως «αρμοδιότητες της επιτροπής αυτής είναι η παροχή βοήθειας σε άτομα που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν και αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν για την προμήθεια αγαθών και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης. Γίνεται κατ’ οίκον διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, αγορά συνταγογραφημένων φαρμάκων, αγορά τροφίμων. Επίσης, τα μέλη της δομής θα εξυπηρετούν τους Κασιώτες στις συναλλαγές τους με δημόσιες, δημοτικές υπηρεσίες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας».

Μέλη της δομής είναι δημοτικοί σύμβουλοι, απλοί πολίτες και στρατιώτες-μέλη του 3ου Λ.ΕΘ.ΚΑΣΟΥ.

Η κ. Σοφίλλα ανέφερε πως η Δημοτική αρχή της Κάσου από την πρώτη στιγμή «θωρακίστηκε» ενάντια στην Covid-19, και, μάλιστα, με απόφαση του δημάρχου, Μιχάλη Ερωτόκριτου, ο Δήμος προέβη στην αγορά 300 rapid test, τα οποία χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή για προληπτικούς λόγους και σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Ιατρείο Κάσου, για ελέγχους στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς υγειονομικά ομάδες, κυρίως, και σε όσους έχουν ύποπτα συμπτώματα.

Πηγή : ert.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρ. Ίκουτας στον topfm: «Μισός ο καθαρισμός των ρεμάτων στον Αρχάγγελο– Δεν υπήρχαν κονδύλια για να ολοκληρωθεί, έτσι μου είπαν»

Της Ρένας Βενιανάκη  Με μια ματιά:  Ημιτελείς καθαρισμοί ρεμάτων: Οι εργασίες που...

Η αναπαραγωγή ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών τρίτων, δεν απαλλάσσει κανέναν από την ευθύνη της δημοσίευσής τους

Με αφορμή τις αναδημοσιεύσεις αναρτήσεων τρίτων στα μέσα κοινωνικής...