Θα διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών που έχει ως αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν οι καταγγελίες, που παρουσιάστηκαν στο «Βημα της Κυριακης» και στη «Δημοκρατια» περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών που έχει ως αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Η έρευνα ανατέθηκε στον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης, Νίκο Ορνεράκη, ο οποίος θα μελετήσει τα δημοσιεύματα και θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες.

O Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διέψευσε τον διπλό τρόπο καταγραφής κρουσμάτων, χαρακτηρίζοντας τα εν λόγω δημοσιεύματα ως «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» και επιμένοντας ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται καθημερινά στην “ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό” είναι έγκυρα και αξιόπιστα».

Πηγή: ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ