Οι πρώτες πληρωμές του επιδόματος των 800 ευρώ για περισσότερους από 270.000 δικαιούχους ξεκίνησαν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 277.999 εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή λόγω του lockdown που βρίσκεται σε ισχύ από τις 7 Νοεμβρίου.
Το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου, ενώ το ποσό της αποζημίωσης μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 800 ευρώ, στην περίπτωση που ο εργαζόμενος-δικαιούχος δεν εμφανίστηκε καμία μέρα του μήνα.

Ο υπολογισμός του ύψους του επιδόματος γίνεται κατ’ αναλογία με τις ημέρες που ένας εργαζόμενος βρίσκεται σε αναστολή και η κάθε ημέρα αντιστοιχεί σε 26,6 ευρώ.

Μέχρι πότε θα γίνονται οι πληρωμές
Τα χρήματα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους δικαιούχους καταβάλλονται σε δύο δόσεις.

Αυτές είναι οι εξής:

Οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων, όπως έχουν δηλώσει οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών, θα πληρωθούν μέσα στο Δεκέμβριο, με τις Αρχές να προσπαθούν ώστε οι πληρωμές να έχουν αρχίσει πριν από τις 21 Δεκεμβρίου.
Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των μέτρων, θα πληρωθούν από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι

-Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ είναι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που ήταν στην ΕΡΓΑΝΗ έως τις 4 Νοεμβρίου και τέθηκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο.

-Καθώς και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που είναι ανοιχτές αλλά πλήττονται από το lockdown.

Για κάθε εργαζόμενο, σε δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει, υπολογίζεται με βάση το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 800 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

Πηγή: ergasiakanea.eu

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ