28.1 C
Rhodes
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Επιπλέον 5 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Στα 35 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος των πόρων που θα διατεθούν στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία COVID-19

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάκου, με επιπλέον 5 εκατ. ευρώ ενισχύεται το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης σε μεγαλύτερο αριθμό πληττόμενων από την πανδημία COVID-19 μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα των 30 εκατ. ευρώ, διαμορφώνεται τώρα στα 35 εκατ. ευρώ, μετά και την θετική απάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, στο αίτημα του Περιφερειάρχη για αύξηση του δικαιώματος υπερανάληψης ευρωπαϊκών πόρων που χρηματοδοτούν το εν λόγω πρόγραμμα.

Κατόπιν της απόφασης αυτής, η πρόσκληση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», τροποποιείται ως προς τον προϋπολογισμό της σε 35 εκατ. ευρώ, ενώ παραμένουν αμετάβλητες οι προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών, όπως και τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Συγκεκριμένα, η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019 με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 2.000 € και μέγιστο τα 10.000 €. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο των 10.000,00€, η αναλογούσα δημόσια χρηματοδότηση διαμορφώνεται στα 10.000,00 €, ενώ σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι μικρότερο από 2.000 €, δεν είναι δυνατή η συμμετοχή στην Δράση.

Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή έως την 02/12/2020 και ώρα 15.00.

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης.Σημειώνεται ότι στον αριθμό των εργαζομένων των δυνητικών δικαιούχων, ΔΕΝ συνυπολογίζονται οι ιδιοκτήτες/εταίροι/μέτοχοι των επιχειρήσεων ούτε οι μαθητευόμενοι ή οι σπουδαστές που βρίσκονται σε επαγγελματική κατάρτιση στο πλαίσιο σύμβασης μαθητείας ή επαγγελματικής κατάρτισης.

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση θα παρέχονται από την ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο e-mail: notioaigaio@mou.gr και στο τηλέφωνο 2281360819, αρμόδιο στέλεχος Αγγελική Παλαιολόγου mailto:και από την ΕΛΑΝΕΤ, στο e-mail : southaegean-covid@elanet.gr και στο τηλέφωνο 2130166100-3, αρμόδιο στέλεχος Μαρία Πουρναρά.

Για τεχνικά θέματα του ΠΣΚΕ οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο HELPDESK (γραφείο υποστήριξης) που λειτουργεί η ΜΟΔ, τηλ: 210-7787940, support@mou.gr (ώρες γραφείου 09:00 – 17:00).Το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σε ανάρτηση του τονίζει :

“Είναι πολλές οι μάχες και πολλά τα μέτωπα, τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία, ως διοίκηση, ως γονείς, ως εργαζόμενοι. Σε κάποια μέτωπα οι δυσκολίες οξύνονται, σε κάποια άλλα υπάρχουν και θετικές εξελίξεις.

Για το πρόγραμμα στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου πετύχαμε αύξηση κατά 5 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, το πρόγραμμα #ΝΗΣΙδΑ έχει πλέον 35 εκατομμύρια ευρώ να διαθέσει.

Για να βελτιώσουμε το δικό μας πρόγραμμα, παρεμβαίνουμε δυναμικά και παίρνουμε αποφάσεις με έναν και μοναδικό στόχο: να αυξήσουμε τον αριθμό των ωφελούμενων, να μπουν στο πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις. Εκτός από την αύξηση του προϋπολογισμού που πετύχαμε, πήραμε και μία πολιτική απόφαση. Αποφασίσαμε, από κοινού με τους κοινωνικούς εταίρους μας, να μετατρέψουμε το ποσό της επιχορήγησης του προγράμματος #ΝΗΣΙδΑ από ελάχιστο τις 5.000 και μέγιστο τις 30.000, σε 2.000 και 10.000 €, αντίστοιχα.

Παρέμβαση, που τριπλασιάζει τον αριθμό των ωφελούμενων επιχειρήσεων. Για τον ίδιο σκοπό, διευρύναμε το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, δίνοντας παράταση στην αρχική ημερομηνία λήξης (23 Νοεμβρίου). Όπως πολιτική ήταν και η απόφαση για τη δημιουργία διακριτού χώρου στο πρόγραμμα #ΝΗΣΙδΑ για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου.Χάρη σε αυτή την απόφαση, οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με ελπίδες, που δεν θα είχαν αν δεν είχαμε κάνει αυτή την παρέμβαση.

Κάθε μέρα δουλειά, κάθε μέρα ευθύνη, κάθε μέρα πιο ώριμοι. Μαγικά δεν μπορούμε να κάνουμε. Κάνουμε όμως ό,τι καλύτερο μπορούμε. Γιατί νοιαζόμαστε.”

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλο περιβαλλοντικό έργο από τη Λέσχη Lions Helioussa Ρόδου

Σε κλίμα ενθουσιασμού, ικανοποίησης και κυρίως αναγεννημένης ελπίδας εγκαινιάσθηκε...

Εντολή για την κατάθεση μήνυσης κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr έδωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Την εντολή για την κατάθεση μήνυσης κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr,...

Γ. Μανιάτης: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!”

"Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την μεγαλύτερη τιμή της...

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «αξιοποιούμε και αναδεικνύουμε το μεγαλείο της κοινωνικής προσφοράς του Ρ.Ο.ΤΑ»

Σε ουσιαστική συνεργασία με τον Ροδιακό Όμιλο Ταχυπλόων, (Ρ.Ο.ΤΑ.)...