28.1 C
Rhodes
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας έστειλε η Χαρούλα Γιασιράνη

Ερώτημα Χ. Γιασιράνη προς ΟΕΝΓΕ: Σε ποιες σελίδες των επιστημονικών βιβλίων Ιατρικής βρίσκει κανείς τους ιατρικούς όρους «βλάκες», «λαδἐμποροι», «μαυραγορίτες», «φύκια», «καθρεπτάκια»;
Χάρη σε αυτά τα «φύκια», λίγες μόνο μέρες πριν, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια τρεις ασθενείς από την Πάτμο σε άλλο νησί

Επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη, σε συνέχεια της επιστολής της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

«Δεν δέχομαι ούτε πρόκειται να δεχθώ στο μέλλον καμία απόπειρα ακύρωσης και εκμηδενισμού της τεράστιας προσπάθειας που έχει καταβάλει από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης αυτή η Περιφερειακή Αρχή για τον περιορισμό της διασποράς και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από τον Μάρτιο του 2020, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας και τους ανθρώπους του και συνεχίζει να το κάνει, εξαντλώντας κάθε διοικητικό και οικονομικό όριο και δυνατότητα παρέμβασης» αναφέρει με τρόπο κατηγορηματικό προς τον Υπουργό, κ. Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Στον ίδιο τόνο, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ξεκαθαρίζει ότι ούτε η ίδια με την ιδιότητα της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας ούτε η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου ανέχονται πρακτικές εργαλειοποίησης της πανδημίας από φορείς μιας γνώριμης στο πανελλήνιο μικροπολιτικής ατζέντας.

Κλείνοντας την επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η κ. Γιασιράνη επισημαίνει:

«Ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κρίνομαι από τους πολίτες και φέρω την ευθύνη του λόγου μου. Αφήνω στην κρίση των πολιτών τη δική τους μικροπολιτική. Ας καταλάβουν όμως οι κύριοι αυτοί ότι στην υγεία το «κέρδος» του ενός δεν είναι ζημιά για την άλλη πλευρά. Το κέρδος είναι κέρδος για όλους και η ζημιά επίσης!».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Χαρούλας Γιασιράνη, προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Προς:

– Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια

– Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Σχετικά με την επιστολή που λάβατε από την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, στην οποία γίνεται αναφορά και στο πρόσωπό μου, θα ήθελα με την σειρά μου να σας ενημερώσω ότι ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν δέχομαι ούτε πρόκειται να δεχθώ στο μέλλον καμία απόπειρα ακύρωσης και εκμηδενισμού της τεράστιας προσπάθειας που έχει καταβάλει από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης αυτή η Περιφερειακή Αρχή για τον περιορισμό της διασποράς και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από τον Μάρτιο του 2020, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας και τους ανθρώπους του και συνεχίζει να το κάνει, εξαντλώντας κάθε διοικητικό και οικονομικό όριο και δυνατότητα παρέμβασης.Ενδεικτικά μόνο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τους υγειονομικούς της και την υγειονομική θωράκιση των νησιών της χορηγώντας αποζημίωση 450 € το μήνα ως κίνητρο σε κάθε γιατρό που δέχεται να υπηρετήσει ως επικουρικός με τριετή θητεία.

Στηρίζει τους υγειονομικούς της και την υγειονομική θωράκιση των νησιών με μηχανήματα PCR και αντιδραστήρια, που έστειλε από την πρώτη φάση και στα επτά της Νοσοκομεία για μοριακούς ελέγχους με άμεσα αποτελέσματα, με θαλάμους απομόνωσης κα υποδοχής ασθενών για την καλύτερη ασφάλεια του προσωπικού και επισκεπτών, με κρίσιμο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως σύγχρονους αναπνευστήρες, στις περισσότερες δομές υγείας, με δύο κλωβούς αρνητικής πίεσης δωρεά στο ΕΚΑΒ για ασφαλείς διακομιδές, όταν το ΕΚΑΒ διέθετε μόλις έναν πανελλαδικά.

Δεν στηρίζει όμως αλλά ούτε και ανέχεται πρακτικές εργαλειοποίησης της πανδημίας από φορείς μιας γνώριμης μικροπολιτικής ατζέντας. Σε αυτό το πνεύμα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εγώ προσωπικά στηλιτεύουμε εκφράσεις που αποδόθηκαν σε εμένα και τον θεσμό που υπηρετώ, όπως «μαυραγορίτες και λαδέμποροι της κατοχής» που «μας θεωρούν ιθαγενείς που χρειάζονται χάντρες και φύκια, αντί μεταξωτές κορδέλες».

Όταν μάλιστα, χάρη σε αυτά τα «φύκια», λίγες μόνο μέρες πριν, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια τρεις ασθενείς από την Πάτμο σε άλλο νησί. Ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κρίνομαι από τους πολίτες και φέρω την ευθύνη του λόγου μου. Αφήνω στην κρίση των πολιτών τη δική τους μικροπολιτική. Ας καταλάβουν όμως οι κύριοι αυτοί ότι στην υγεία οφείλουν να πάψουν να παίζουν το παιχνίδι του μηδενικού αθροίσματος.

Το «κέρδος» του ενός δεν είναι ζημιά για την άλλη πλευρά. Το κέρδος είναι κέρδος για όλους και η ζημιά επίσης.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλο περιβαλλοντικό έργο από τη Λέσχη Lions Helioussa Ρόδου

Σε κλίμα ενθουσιασμού, ικανοποίησης και κυρίως αναγεννημένης ελπίδας εγκαινιάσθηκε...

Εντολή για την κατάθεση μήνυσης κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr έδωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Την εντολή για την κατάθεση μήνυσης κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr,...

Γ. Μανιάτης: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!”

"Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την μεγαλύτερη τιμή της...

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «αξιοποιούμε και αναδεικνύουμε το μεγαλείο της κοινωνικής προσφοράς του Ρ.Ο.ΤΑ»

Σε ουσιαστική συνεργασία με τον Ροδιακό Όμιλο Ταχυπλόων, (Ρ.Ο.ΤΑ.)...