19.3 C
Rhodes
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εργαζόμενοι στον Τουρισμό: Χωρίς επαναπρόσληψη και Συλλογική Σύμβαση του χρόνου;

Η σαιζόν τέλειωσε και τώρα αρχίζουν οι μεγάλες αγωνίες για το πως θα βγει ο χειμώνας. 

Όσοι δούλεψαν φέτος έζησαν από πρώτο χέρι αυτό που θα συναντήσουν την επόμενη σαιζόν στους χώρους δουλειάς. Δηλαδή δουλειά στο κόκκινο, με λιγότερο προσωπικό και μικρότερους μισθούς.

Ήδη, πολλοί εργοδότες, με τις πλάτες της κυβέρνησης αμφισβητούν το δικαίωμα στην επαναπρόσληψη για όσους ήταν σε αναστολή. Η Συλλογική Σύμβαση στα ξενοδοχεία της Ρόδου δεν έχει κηρυχθεί υποχρεωτική, ενώ η Πανελλαδική Σύμβαση για τα ξενοδοχεία λήγει στα τέλη του Νοέμβρη. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους του κλάδου που αγωνιούν πως θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ανακοίνωσε εδώ και πολύ καιρό “παράταση” του επιδόματος των 534 ευρώ για τον Οκτώβριο, αλλά μόνο για όσους συνεχίζουν να απασχολούνται ακόμα, όταν γνωρίζει ότι η πλειοψηφία  των εργαζομένων είτε δε δούλεψε καθόλου φέτος, είτε οι συμβάσεις τους έληξαν μέσα στο Σεπτέμβριο. Άρα με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, η μεγάλη πλειοψηφία δεν δικαιούται τίποτα.

Ωστόσο, πολλοί που δοκίμασαν να κάνουν αίτηση στον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά διαπίστωσαν ότι ούτε εκεί μπορεί να προχωρήσει η αίτησή τους! 

Αν δεν παρέμβουμε εμείς οι εργαζόμενοι του κλάδου, οργανωμένα, αν δεν οργανώσουμε διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Με το δικό μας αγώνα θα εξασφαλίσουμε εισόδημα και μέτρα ανακούφισης από υποχρεώσεις όπως φόρους και λογαριασμούς.

Με τον αγώνα μας θα υπερασπιστούμε και θα το πετύχουμε, να είναι υποχρεωτική η επαναπρόσληψη για όλους και να δουλεύουμε με Συλλογική Σύμβαση υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες.

Να είναι λοιπόν η 2 Νοέμβρη η αρχή για ένα καινούριο κύκλο κινητοποιήσεων. Όλοι τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη, την ημέρα που Σωματεία του κλάδου του τουρισμού από όλη τη χώρα οργανώνουν διαμαρτυρίες, έξω από την Ένωση Ξενοδόχων στις 13.00!

Πηγή: rodos-tourismos.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Από Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Φλεβάρη: Η εμμονή είναι κακό...

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρόδου ορκίστηκαν σήμερα ενώπιον του Δημάρχου Ρόδου...