Ευρεία σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 15η Ιουλίου 2022 στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, στελεχών της PwC, στελεχών της TUI, Αντιδημάρχων και συνεργατών του Δημάρχου Ρόδου και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, με αντικείμενο τον προγραμματισμό των δράσεων και έργων για το RhodesCo-Lab.

Το RhodesCo-Lab που είναι μία συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της TUI, με σκοπό τον μετασχηματισμό της Ρόδου στον πρώτο, διεθνώς, πρότυπο βιώσιμο τουριστικό προορισμό, αποτελεί για το Δήμο της Ρόδου στόχο υψηλής προτεραιότητας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν οι στόχοι του προγράμματος, οι δράσεις που απαιτούνται και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους. Τα στελέχη της εταιρείας συμβούλων PriceWwaterhouseCoopers παρουσίασαν αναλυτικά τα βήματα που έχουν γίνει και την στρατηγική που θα ακολουθηθεί από τον Δήμο Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον όμιλο TUI, ώστε να καταστήσουν τη Ρόδο μας πρώτη των πρώτων διεθνώς, ως τουριστικό προορισμό βιώσιμης ανάπτυξης. H επόμενη συνάντηση προσδιορίστηκε για το φθινόπωρο, όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πλάνο που θα ακολουθηθεί σε βάθος πεντετίας.

Στη σύσκεψη εργασίας εκτός του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, συμμετείχαν οι AlexanderPanczukexecutivedirectorTuiCare, CharlotteWwiebe, SustainabilityDirector, MelvinMak The Rhodes Co – Labprojectmanager, EvangelosGeorgiou, υπεύθυνος Επικοινωνίας, Τόνια Μπούκα globalheaddestinationpublicpolicygroup, JostNeummann, director of programmesTuiCareFoundation. Από την πλευρά του Δήμου Ρόδου, συμμετείχαν ο Ευστράτιος Καρίκης, Αναπληρωτής Δημάρχου & Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Μετανάστευσης,  Τηλέμαχος Καμπούρης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Υποδομών και Ενεργειακών Επενδύσεων, Στέφανος Δράκος, Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων & Υπηρεσίας Δόμησης, ΤσαμπίκαΚιαχαγιά- ΜαγιόγλουΑντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη – Πολιτισμού και Δ.Ε Καλλιθέας, Κώστας Ταρασλιάς, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αλέξανδρος Κολιάδης, Πρόεδρος ΠΡΟΤΟΥΡ- ΔΟΠΑΡ- ΔΕΡΜ.Α.Ε και εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε Λίνδου,  από την πλευρά φορέων Μανώλης Μαρκόπουλος Πρόεδρος ΕΞΡ, ο Διευθυντής ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, Χρήστος Γαμβρούδης, Γιάννης Δημόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακού Οργανισμού “Κολοσσός 2047”, το μέλος ΔΣ του Αναπτυξιακού Οργανισμού “Κολοσσός 2047” Κατερίνα Μανουσάκη, ενώ από την Περιφέρεια συμμετείχαν η υπεύθυνη του The Rhodes Co – Lab στην Ελλάδα Aγγελική Χονδροματίδου, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Εκτελεστικός γραμματέας Νίκος Παπασταματίου και η υπεύθυνη επικοινωνίας ΒάσιαΠαπαηλία. Τέλος, από την πλευρά της PriceWaterhouseCoopers συμμετείχαν ο Αλέξης Χλωρός, Director, Publicpolicy&Government, ο Δημήτρης Σακίπης, SeniorManager, ESG, Sustainability&ClimateChangeLead και η Ιωάννα Γκολέμη, SeniorManager, ESG, Sustainability&ClimateChange.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ