Η Φώφη Γεννηματά για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η Πρόεδρους του ΚΙΝΑΛ για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

«Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου είναι διαφορετική. Η πανδημία και η γενική καραντίνα εμποδίζουν τις εκδηλώσεις μνήμης.

Θα είμαστε όμως εκεί διαφορετικά.

Γιατί τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι στο μυαλό και στην καρδιά των προοδευτικών ανθρώπων.

Είναι το σινιάλο Ελευθερίας από την φοιτητική εξέγερση. Είναι η σπίθα της νεανικής αμφισβήτησης στα κατεστημένα. Είναι η πίστη στην συλλογική δράση και στην αξία του μαζικού κινήματος. Είναι η εμπιστοσύνη στις αξίες της Δημοκρατίας.

Με αυτά πρέπει να προχωράμε πάντα. Ιδιαίτερα σήμερα που ένα καθεστώς φόβου και αβεβαιότητας, απειλεί «το ψωμί», «την παιδεία», «την ελευθερία» μας.

Απειλεί, πάνω απ’ όλα τη ζωή μας.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να το αφήσουμε να μας διχάσει ούτε να μας στερήσει την ελπίδα. Αλλά να μας δυναμώσει, για να σταθούμε μαζί, αποφασισμένοι και ενωμένοι, με μπροστάρηδες τους νέους.

Με τη σκέψη σε αυτούς που δοκιμάζονται και θα δοκιμαστούν. Με όπλα τις αξίες, τις ιδέες μας και τον αγώνα μας για μια όρθια, περήφανη και δίκαιη κοινωνία. Το Πολυτεχνείο είναι εδώ μας περιμένει υγιείς και δυνατούς».

(Σημερινή εικόνα από τα γραφεία μας, Χαριλάου Τρικούπη 50)

#kinima_allagis#Πολυτεχνειο

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Σκανδαλίδης από την Κω: Κάλεσμα για ενεργό συμμετοχή και πρωτοβουλίες από τη βάση της παράταξης

Το πολιτικό διακύβευμα από τον Κώστα Σκανδαλίδη: Αδιαπραγμάτευτη παρακαταθήκη...

ΔΕΘ: Μόνιμες ελαφρύνσεις με φόντο τις εκλογές – Οι κυβερνητικές προτεραιότητες

Η ακρίβεια, η στήριξη της μεσαίας τάξης και οι...

Γ. Νικητιάδης: Στη Βουλή η υποστελέχωση των ΚΕΔ Κω και Λέρου και η αποδυνάμωση της αστυνόμευσης στη Δωδεκάνησο

Τη δραματική επιβάρυνση των Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών (ΚΕΔ) Κω...