31 C
Rhodes
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Θέμα: «TravelsoftheLittleandtheBig -Ταξιδεύοντας στη Ρόδο μαζί με τα παιδιά»

Τη Ρόδο επισκέφθηκε στο διάστημα από 27 Απριλίου έως 4 Μαΐου 2023 η διάσημη στη χώρα της δημοσιογράφος του πολωνικού lifestyleκρατικού καναλιού TVPκαιtraveler,MonikaWitowska, συνοδευόμενη από την κόρη της Lauraκαι τον σύζυγό της, φωτογράφο, εικονολήπτη, μοντέρ, σκηνοθέτη και παραγωγό, Robert Witowski. Το δημοσιογραφικό ταξίδι διοργάνωσαν από κοινού ο Ε.Ο.Τ . Πολωνίας και Τσεχίας με επικεφαλής τη διευθύντρια Νικολέττα Νικολοπούλου και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.

Η δημοσιογράφος παρουσιάζει κάθε Κυριακή μία ταξιδιωτική εκπομπή αποκλειστικά για οικογενειακές διακοπέςμε τίτλο «TravelsoftheLittleandtheBig – Ταξίδια του μικρού και του μεγάλου». Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο με την τεσσάρων σήμερα ετών κόρη της, η οποία ξεκίνησε να ταξιδεύει από τους πρώτους μήνες της ζωής της, και τον σύζυγό της,αποδεικνύει ότι τελικά, οι διακοπές με μικρά παιδιά δεν είναι κάτι το ανέφικτο. Άλλωστε, όπως η ίδια έχει δηλώσει το παρελθόν, «οι πάνες μπορούν να αλλάξουν σε κάθε γωνιά του κόσμου και η άδεια μητρότητας μπορεί να είναι άδεια ταξιδιού και ένα υπέροχο ξεκίνημα για τη ζωή».

Η εκπομπή της Monika Witowska που έχει τηλεθέαση από 20.000 έως 40.000 τηλεθεατές ανά επεισόδιο, δίνει χρήσιμες πληροφορίες, συμβουλές και tipsγια μια πιο ευχάριστη παραμονή μιας οικογένειας με μικρά παιδιά σε διάφορους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Η οικογένεια επισκέφθηκε τη Μεσαιωνική Πόλη και τη σύγχρονη πόλη της Ρόδου, τη Λίνδο, τις Πηγές Καλλιθέας, τη Φιλέρημο, τις Επτά Πηγές, την Κοιλάδα των Πεταλούδων, τις Πηγές Καλλιθέας, το Μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας της Ψηλής, σε παραδοσιακά χωριά και σε πολλές παραλίες του νησιού. Πέρα όμως από τα αξιοθέατα του νησιού, ζήτησε να γνωρίσει τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, ενώ μέσα από βιωματικές εμπειρίες που διοργανώθηκαν από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου ήρθαν σε επαφή με τη φύση του νησιού, αξιοποίησαν τις πλούσιες επιλογές σε δραστηριότητες που διαθέτει η Ρόδος όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία και η ιππασία. Η οικογένεια είχε την ευκαιρία να μυηθεί στον μαγικό κόσμο της μέλισσας επισκεπτόμενη το Μουσείο Μέλισσας, των ζώων και των πτηνών επισκεπτόμενη τη Φάρμα της Ρόδου και της θαλάσσιας ζωής μέσα από τον χώρο του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου, να ζήσει μία πρωτότυπη εμπειρία επισκεπτόμενη το Μουσείο Παιχνιδιών στην Αρχίπολη και να μάθει για την ιστορία της Ρόδου μέσα από τη 9Dπροβολή της από το ThroneofHelios.

Μέχρι σήμερα έχουν προβληθεί από το κανάλι TVPKobietaτης Πολωνίας οι τρεις πρώτες σειρές. Τον Ιούνιο του 2023 θα αρχίσει να προβάλλεται η τέταρτη σειρά από το κανάλι TVPABC, ένα κανάλι αφιερωμένο σε οικογένειες με παιδιά. Το επεισόδιο που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής της οικογένειας Witowskiστη Ρόδο θα μεταδοθεί την 1η Φεβρουαρίου 2024, πάλι από το κανάλι TVPABC και θα είναι το πρώτο επεισόδιο της πέμπτης σειράς επεισοδίων της ταξιδιωτικής εκπομπής, διάρκειας είκοσι τριών λεπτών.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Δημοσίων και Διεθνών ΣχέσεωνΑθανάσιο Βυρίνη, «ο Δήμος Ρόδου, με εξωστρέφεια, συνεχίζει να στηρίζει τα δημοσιογραφικά ταξίδια εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. από όλο τον κόσμο, με στόχο η Ρόδος να διατηρήσει τη διεθνή αναγνωρισιμότητα της και να ενισχύσει επιπλέον τις τουριστικές αγορές της Βόρειας Ευρώπης όπως είναι η Πολωνία. Η Ρόδος άλλωστε αποτελεί τόπο και οικογενειακών διακοπών και ενθαρρύνουμε κάθε καινοτόμα προβολή προς την κατεύθυνση αυτή. Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου συνεχίζει τη δραστηριότητα της με ένα στοχευμένο πρόγραμμα δράσεων τουριστικής προβολής και προώθησης και ευελπιστούμε σε συνεχή βελτίωση των αριθμών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του τουριστικού μας προϊόντος».

Η Ρόδος αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές των Πολωνών τουριστών τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου, κατά  το έτος 2022, οι αφίξεις στο νησί τουριστών από την Πολωνία ανήλθαν στις 167.525, γεγονός που τους κατατάσσει στην τρίτη θέση στη σειρά κατάταξης των επισκεπτών της Ρόδου.

Οιχορηγοίπουστήριξαντηφιλοξενίατης οικογένειας της κυρίας MonikaWitowskaήταν το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου με την ξεναγό MarzenaStankiewicz,οιτοπικέςεπιχειρήσειςWesternHotelPlazaRodos, ApolloBlueRhodes, ButterflyRentaCar–Γεώργιος Σταυριάς, Εστιατόριο Παράγκα Απόλλωνα, ThronesofHelios: TheHistoryofRhodes 9 DExperience, BeeMuseumRhodes, FarmaofRhodes, RhodesToyMuseum, RhodesAquarium.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κάρπαθο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Σε συνέχεια των επισκέψεών του στα νησιά, ο Αντιπεριφερειάρχης...

Εντατικές εργασίες αποκατάστασης στην Παραλία της Γλύστρας

Με την συμπλήρωση ενός έτους από την καταστροφική πυρκαγιά...

Κλάδεμα δέντρων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη

Η Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, θα...