21.2 C
Rhodes
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ιατρίδη Μίκα: Η Κυβέρνηση μας κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιατρίδη Μίκα σε ανάρτησή της δήλωσε:

Σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, εργαζόμαστε για τη καλύτερη δυνατή στελέχωση των δομών με το απαραίτητο προσωπικό.

Από την πρώτη στιγμή, η Κυβέρνηση μας κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας.Η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής και προστίθεται σε σειρά μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

 Με την κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας του αρμόδιου Υπουργείου ενισχύονται περαιτέρω τα νοσοκομεία και οι δομές υγείας με επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό, λοιπό βοηθητικό και πάσης φύσεως προσωπικό. 

Περαιτέρω, στην ίδια τροπολογία, προβλέπεται ότι οι συμβάσεις απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως λοιπού επικουρικού προσωπικού των φορέων της παρ. 2, του άρθρου 17 της από 11/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με  το άρθρο 2 του ν. 4682/2020, καθώς και των φορέων του άρθρου 10 της από 14/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020, οι οποίες εγκρίθηκαν μέχρι και την 30/9/2020 και έχουν συναφθεί ή θα συναφθούν έως και την 31/12/2020 είναι έγκυρες και οι αμοιβές τους καταβάλλονται κανονικά στους δικαιούχους.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2027…. θα κόψουν την κορδέλα του Νέου Νοσοκομείου στην Κω! Μέχρι τότε ο Θεός βοηθός!

Μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του κ....

Ξανά εκτός επιλογών τα Δωδεκάνησα για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνεται μια μεγάλη πολιτική μάχη,...

Στην 9η διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Oceans” (OOC-9), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε δύο θεματικά πάνελ συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος...