31 C
Rhodes
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Καλοπήτας: Να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για εκλογή αρχηγού ΚΙΝΑΛ

Όσοι κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια ενώπιον της κοινής γνώμης είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν. Η πολιτική απαιτεί θυσίες και υποταγή των φιλοδοξιών μπροστά στο κοινό καλό. Η πρόσφατη ιστορία του ΠΑΣΟΚ το αποδεικνύει με το παραπάνω.

Τα νέα δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν την κόπωση των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής. Είναι πλέον πασιφανές πως η προσπάθεια της σημερινής ηγετικής ομάδας παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο, για αδιευκρίνιστους λόγους αυτό δεν φαίνεται να τους συγκινεί. Το γεγονός μάλιστα πως τα ποσοστά του κόμματος δεν αυξάνονται, παρόλο που η μοναδική υπεύθυνη και στιβαρή αντιπολίτευση γίνεται από το Κίνημα Αλλαγής, επιρρώνει το αίτημα για τη διενέργεια εκλογών ανάδειξης νέου επικεφαλής της Δημοκρατικής Παράταξης.

Η υγειονομική ασφάλειά μας ορθώς προέχει των κομματικών διαδικασιών. Αυτό όμως δεν σημαίνει κομματική στασιμότητα, αντιθέτως στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Μπορούμε και πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Δημοκρατικών των ΗΠΑ, οι οποίοι δημιούργησαν ιστορικό προηγούμενο με το πρώτο διαδικτυακό συνέδριο του κόμματός τους. Η σημερινή κατάσταση είναι μια ευκαιρία όχι για να αναβάλουμε αλλά για να επιταχύνουμε τις κομματικές διαδικασίες.

Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί το λαϊκό αίτημα της παράταξης που υπηρετούν, την ανάγκη του μεγαλύτερου μέρους του εκλογικού σώματος για ιδεολογική και πολιτική ταύτιση με έναν κομματικό χώρο. Οι νέες συγκυρίες, τα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης, η απειλή μιας νέας οικονομικής ύφεσης, τα Ελληνοτουρκικά και οι εν γένει προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική απαιτούν ένα νέο, ρεαλιστικό και αξιόπιστο πρόγραμμα.

Τα παραπάνω μπορούν να επιτευχθούν μόνο από μια καινούργια ηγετική ομάδα, έναν νέο αρχηγό με παραστάσεις, έργο και διεθνή αναγνώριση που θα ενεργοποιήσει ανθρώπους με όρεξη σε όλη την επικράτεια. Καθίσταται αδήριτη η ανάγκη για την άμεση διενέργεια εκλογών, την ενεργοποίηση των ψηφοφόρων του κόμματος, την ανάδειξη νέων στελεχών και τη σύνθεση απόψεων με στόχο την εκπόνηση ενός νέου πολιτικού σχεδίου για τη διάσωση της χώρας μας.

Εκλογές λοιπόν όχι το Νοέμβριο του 21, ούτε τον Απρίλη του 22, εκλογές ανάδειξης ηγεσίας ΤΩΡΑ. Ας σεβαστούμε την ιστορία της παράταξής μας. Ας αφουγκραστούμε το αίτημα του κόσμου να επιστρέψει στο σπίτι του στο ΠΑΣΟΚ. Ας του ανοίξουμε τις πόρτες μέσω μιας νέας διαδικασίας.

Βάιος Καλοπήτας

Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κάρπαθο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Σε συνέχεια των επισκέψεών του στα νησιά, ο Αντιπεριφερειάρχης...

Εντατικές εργασίες αποκατάστασης στην Παραλία της Γλύστρας

Με την συμπλήρωση ενός έτους από την καταστροφική πυρκαγιά...

Κλάδεμα δέντρων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη

Η Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, θα...