16 C
Rhodes
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κικίλιας: Μόλις παραλάβουμε τα εμβόλια την επόμενη μέρα αρχίζει ο εμβολιασμός

Με χαιρετισμό από τον διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Hans Kluge άρχισε η σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο υπουργείο Υγείας. Ο κ. Kluge,μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ζούμε μια πρόκληση που μπορούμε να υπερβούμε με κατάλληλες επιλογές.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά με κοινωνική αποστασιοποίηση, υπογράμμισε ότι μέρος της λύσης είναι ο εμβολιασμός ενώ το επόμενο διάστημα είπε ότι θα δούμε τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία της χώρας. Επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να γίνει ό,τι πρέπει για να στηριχθεί το ηρωικό προσωπικό.

Έκανε λόγο για τιτάνια προσπάθεια του ΕΣΥ και ανακοίνωσε ότι πολυμελής ομάδα γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα μεταβαίνει εθελοντικά για να βοηθήσει την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης, όπως είπε, το Εθνικό Σύστημα Υγείας επιδεικνύοντας αλληλεγγύη σε ό, τι έχει να κάνει με τη Βόρεια Ελλάδα και την πίεση που δέχεται θα στείλει γιατρούς στην περιοχή  από νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός, το Αττικό και το Λαϊκό. O υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι  με διάταξη που θα περάσει αύριο από τη Βουλή όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές που θα πάνε σε αυτά τα νοσοκομεία θα δουν διπλασιασμό των αποδοχών τους για το διάστημα που θα βρίσκονται στη Β. Ελλάδα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα εμβόλια είπε ότι «σας δηλώνω ότι με το που θα εγκριθούν, θα παραδοθούν στην Ελλάδα και την επόμενη μέρα αρχίζει ο εμβολιασμός».

Πηγή: ert.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έως 27/3 οι αιτήσεις για την ενίσχυση ίδρυσης και λειτουργίας νέων ΜμΕ, μέσω ΕΣΠΑ

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνει την παράταση...

Επίδομα θέρμανσης: Ερχονται ακόμη δύο πληρωμές, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή της επόμενης δόσης του επιδόματος...

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση των παραθαλάσσιων περιοχών

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ερχεται πλατφόρμα για «μπλόκο» στο τεκμαρτό εισόδημα – Η διαδικασία

Τι μπορεί να κάνει μετά ο ελεύθερος επαγγελματίας,που θεωρεί...