11 C
Rhodes
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Κοινή δράση της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος

Αγκαλιάζει όλη την Κρήτη και το Ν.Αιγαίο η ΔηΤΟΒ Κρήτης

Φωταγώγηση της Περιφέρειας Κρήτηςκαι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την

Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος

#StemCellAwarenessWeek2022#ΔωριζωΟμφαλικοΑιμα

Φωτίστηκαν – στις 15 Νοεμβρίου – στα χρώματα της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων(ΔηΤΟΒ) Κρήτης, τα κτίρια της Περιφέρειας Κρήτης– συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρωνΠεριφερειακών Ενοτήτωντης Κρήτης – καθώς καιτης Περιφέρειας Ν.Αιγαίου στο νησί της Ρόδου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα που πραγματοποιείται 14 εως18 Νοεμβρίου, από τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης)της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ- για έκτη συνεχή χρονιά -με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης, ενώφέτος τελεί υπο την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ)Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος.


Η κοινή δράσηφωταγώγησης-που πραγματοποιείται γιαπρώτη φοράμε την συμμετοχή της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτωντης Κρήτης– έχει σκοπό την διάδοση του μηνύματος της αξίας της εθελοντικής προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας, την ευαισθητοποιήσηκαι ενημέρωση των συμπολιτών μας για την χρησιμότητα της δωρέας Ομφαλικού Αίματος για την θεραπεια ασθενών με αιματολογικά νοσήματα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε:«Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που εφέτος στην Παγκόσμια αυτή ημέρα συμμετέχουνόλες οι Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτηςδιαδίδοντας την αξία της εθελοντικής προσφοράς προς τους συμπολίτες μας, αλλά και την χρησιμότητα της δημιουργίας αποθέματος μοσχευμάτων ομφαλικού αίματος για την Κρήτη και την χώρα συνολικά. Το έργο της ΔηΤΟΒ Κρήτης συμβάλλει στη θεραπεία ασθενών με αιματολογικά νοσήματα, αλλά και στην πρόσβαση σε σύγχρονες θεραπείες στο πεδίο της Αναγεννητικής Ιατρικής. Ως Περιφέρεια Κρήτης, με τη συμμετοχή μας σε αυτή την δράση που ξεπερνά τα όρια της Κρήτης και φτάνει στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, επιβεβαιώνουμε την πεποίθησή μας, πως η προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται στην κορυφή κάθε οργανωμένης κοινωνίας. Πως η προσφορά στο συνάνθρωπο έρχεται στη δεύτερη θέση της ίδιας κοινωνικής πυραμίδας. Και στις δύο αυτές αξίες η Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο».

Ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου,κ. Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε: «Συμμετέχουμε ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε αυτή την κοινή με την Περιφέρεια Κρήτης δράση ενημέρωσης, προκειμένου να συμβάλουμε στη θεραπεία ασθενών με αιματολογικές ασθένειες. Αγκαλιάζουμε και εμείς αυτή την ευγενή προσπάθεια, που με τρόπο συστηματικό και αποτελεσματικό εκπονεί η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης, στην οποία στρέφονται και νησιώτες από το Ν. Αιγαίο, για την περαιτέρω ανάδειξη της αξίας της δωρεάς του ομφαλικού αίματος και για την διευκόλυνση της πρόσβασης στις πιο σύγχρονες θεραπείες της Ιατρικής. Μία πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς ιδιαίτερα σημαντική για εμάς τους νησιώτες, που δείχνουμε σταθερά και στην πράξη την προσκόλλησή μας στις αξίες του αλτρουισμού, του εθελοντισμού και της φροντίδας».

Η Καθηγήτρια Αιματολογίας και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης, κ.Ελένη Παπαδάκη, ανέφερε:«Είναι χαρά μας που και εφέτος, με διευρυμένο κύκλο συνεργατών, πραγματοποιούμε για έκτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ενημέρωσηςγια τα βλαστοκύτταρα και το ομφαλικό αίμα.

Στόχος μας είναι η ΔηΤΟΒ Κρήτης, να ενισχύεται και να εξελίσσεται ώστε να δύναται να προσφέρει τις υπηρεσίες, σε όλο και πιο διευρυμένο κύκλο ασθενών. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για την στήριξη τους σε αυτην την δράση και κοινή προσπάθεια για την διάδοση του μηνυμάτοςτης σημαντικότητας της δωρεάς ομφαλικού αίματος».

Στις προγραμματιζόμενες δράσεις της Εβδομάδας συμμετέχουνεπίσης η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, τo Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος ‘Αιματοκρήτης’, ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Χανίων ‘Ορίζοντας’, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών  Ν. ΡεθύμνηςΔοτεςΖωης, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης,ο Σύλλογος φίλων Αιματολογικής Κλινικής

Ηρακλείου ‘Αναγέννηση’ καθώς και τοΚένρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Ηρακλείου (ΚΔΑΠ).Η φετινή Εβδομάδα Ενημέρωσης περιλαμβάνει:

  • Την έναρξη από την ΔηΤΟΒ Κρήτης και το ΠΑΓΝΗ (Κλινικές Αιματολογική και Αγγειοχειρουργική), της μελέτης και αξιοποιήσηςπλάσματος πλούσιο σε αιμοπετάλια για διαβητικούς ασθενείς με χρονια έλκη, προάγοντας την κλινική χρήση του ομφαλικού αίματος.
  • την διάθεση απο την ΔηΤΟΒ Κρήτης 100 νέων μονάδων ομφαλικού αίματος, δώρα ζωής για συνανθρώπους μας,μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) της χώρας μας.
  • Επισκέψεις 100 μαθητών τεσσάρων Λυκείων, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου
  • Δράσεις ενημέρωσης για την δωρεά ομφαλικού αίματοςαπο το προσωπικό της ΔηΤΟΒ Κρήτης και σε συνεργασία: με τονΣυλλόγο‘Αιματοκρήτης’ στο Ηράκλειο, με τον Σύλλογο ‘Ορίζοντας’ στα Χανιά, με τον Σύλλογο ‘Δότες Ζωής’σε συνεργασία με τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης στο χώρο της ΑιμοδοσίαςΓ. Νοσοκομείου Ρεθύμνου, και την συμμετοχή του ΚΔΑΠ Αγ. Ιωάννη Ηρακλείουστη διάδοση του μηνύματος της συμμετοχής σε πράξεις εθελοντισμού και αλληλεγγυής
  • την διαδικτυακήανανεωμένη, με νέα έργα, Εικονική Εικαστική Έκθεση ιατρών και φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πανεπιστημίων του Εξωτερικού «Multipotentcolors: Painting for the StemCellsAwarenessWeek»με τα δικά τους μήνυματα ζωής
  • τοτραγούδιτηςΟλίνας«Itsnotasecretanymore»(μετ. Δεν είναι πιά Μυστικό), που επικοινωνεί ενα αισιόδοξο μήνυμα ελπίδας μέσα απο την εθελοντική προσφορά και την γέννηση ενός παιδιού
  • τη νέα, ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΔηΤΟΒ Κρήτηςwww.cordbloodbankcrete.grπαρέχοντας σαφή επισκόπηση του Έργου και των υπηρεσιών, εικονική ξενάγησηκαι γνωριμία με την επιστημονική ομάδακαι το ερευνητικό έργοτης ΔηΤΟΒ Κρήτης,ενημερωτικά σεμινάριαγονέωνκαι πρόσβαση σε ενημερωτικό υλικό και την διαδικασία δωρεάς ομφαλικού αίματος, με απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, και όλες τςδράσεις της ΔηΤΟΒ Κρήτης.

Αναλυτικάγια το πρόγραμμα δράσεων της Εβδομάδας Ενημέρωσης δείτεεδώ.

Η Εβδομάδα έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού covid-19.


Για επικοινωνία με τη ΔηΤΟΒ Κρήτης:info@cordbloodbankcrete.gr , Tηλ. 2810-394726, 6930847253
Επικοινωνία για ΜΜΕ και δημοσιογράφους:press@cordbloodbankcrete.gr


#StemCellAwarenessWeek2022#WCBD22 #WorldCordBloodDay#ΔωριζωΟμφαλικοΑιμα
#ΔηΤΟΒΚρητης#Περιφερεια_Κρητης#creteregion#RegionOfSouthAegean
#ΟμφαλικοΑιμα#Βλαστοκυτταρα#DonateCordBlood
#itsnotasecretanymore  #JohnAtHisBest #JohnwonTHErace  #OlinaforCBBC

ΑκολουθήστετηΔηΤΟΒΚρήτηςFacebook@cordbloodbankcrete.grtwitter@PublicCBBC
YouTubeCordBloodBankCrete

Σχετικάlinks:
Κοινό Δελτίο Τύπου Εβδομάδας Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρααπο την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και την ΔηΤΟΒ Κρήτης

ΦωτογραφίεςΚοινής δράσηςΦωταγώγησης του Κεντρικού Κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης και των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων και της ΠεριφέρειαςΝ.Αιγαίου(διαθέσιμες μετα τις 18.30 στις 15/11)

Φωτογραφίες ΔράσεωνΣυλλόγων‘Αιματοκρήτης’, ‘Αναγέννηση’ ‘Ορίζοντα’, ‘Δότες Ζωής’, ‘ Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης’ , και ‘ΚΔΑΠ’
Εικονική ΈκθεσηΙατρών και Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Κρήτης και Παν/μίων Εξωτερικού

ΛογότυποWCBDεδώ και εδώ

Επίσημο Τραγούδι της ΔηΤΟΒ Κρήτης

Εικονική ξενάγηση στη ΔηΤΟΒ Κρήτης

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατώτατος μισθός: Στο ΦΕΚ η απόφαση – Αυξάνεται από την 1η Απριλίου στα 780 ευρώ

Ο καθαρός μισθός μετά από φόρους και εισφορές υπολογίζεται...

Γιάννης Παππάς: Στις 21 Μαΐου , ο λόγος είναι δικός σας

Από το 2019, με πίστη στις δυνατότητες της Δωδεκανήσου...

ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ : Μειονέκτημα ή ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας;

Με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψής μου στην Κάρπαθο...

Γιάννης Παππάς: Δίπλα στην Κοινωνία με πράξεις

Με την ψήφιση του Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών, η...