Ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα τονίζει :

«Ήταν τραγικές στιγμές. Έπαιζαν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα όλα αυτά τα παιδιά. Και δε φοβήθηκαν ούτε το θάνατο, ούτε να τραυματιστούν…», αφηγείται με βιωματική αμεσότητα ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, ο μοναδικός Έλληνας φωτορεπόρτερ που κατάφερε να απαθανατίσει την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο.

47 χρόνια μετά, στη στροφή της ιστορίας της ανθρωπότητας που ζούμε, φαίνεται με τον πιο εμβληματικό τρόπο πόσο ευάλωτη μπορεί να γίνει η δημοκρατία όταν ο αυταρχισμός, η βία και η μισσαλοδοξία ριζώνουν.

Πόσο εύκολα μπορεί να ανασταλεί η πρόοδος και να απειληθούν κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, ακόμα και σε χώρες με παραδοσιακά ισχυρούς θεσμούς. Τίποτα δεν είναι βέβαιο, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το Πολυτεχνείο είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο γιατι ενώνει τους αγώνες της νεολαίας της εποχής, σε διαφορετικά μήκη και πλάτη του πλανήτη απέναντι στα ξενόδουλα δικτατορικά καθεστώτα που είχαν επιβληθεί.

Η μνήμη και η τιμή για αυτούς που θυσιάστηκαν εκείνο το σκοτεινό βράδυ, ανοίγοντας μια χαραμάδα ελπίδας για τον ελληνικό λαό, είναι καθήκον κάθε δημοκράτη, κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου Έλληνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ