Ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Δείτε την ανάρτηση:

Στις 17/12/1999 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η πρόληψη και η δίωξη αυτού του είδους των εγκλημάτων αποτελεί υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας. Δυστυχώς, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής βίας δεν έχει ακόμα κυρωθεί από όλα τα Κράτη Μέλη.

Παράλληλα, η πανδημία επιδείνωσε την κατάσταση, καθώς σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, η βία κατά των γυναικών αυξήθηκε. Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο πρέπει να θυμόμαστε ότι για κάποιους η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι μπορεί να είναι επικίνδυνη. Πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των γυναικών που κινδυνεύουν από αυτού του είδους τα φαινόμενα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, λειτουργεί η γραμμή SOS 15900, η οποία απευθύνεται σε γυναίκες και προσφέρει άμεση βοήθεια σε περιστατικά έμφυλης βίας. Για να μην είναι ποτέ ξανά καμία γυναίκα μόνη.

#EndViolenceAgainstWomen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ