«Ανταποκριθήκαμε στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και εκσυγχρονίσαμε το νομοθετικό πλαίσιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή» σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη με την ολοκλήρωση της ψήφισης του νομοσχεδίου «Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή».

Η βουλευτής Δωδεκανήσου ανέφερε, επιπλέον, τα εξής:

«Δείξαμε και σήμερα ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αφουγκράζεται την ελληνική κοινωνία και τολμά να προχωρήσει σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο. Με το παρόν νομοσχέδιο ενισχύονται περαιτέρω τα δικαιώματα των γυναικών και αίρονται χρόνιες αδικίες.

Έτσι, μεταξύ των ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν, το ηλικιακό όριο της ενήλικης γυναίκας για την εφαρμογή της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αυξάνεται στα 54 έτη.Επιτρέπεται ηκρυοσυντήρηση ωαρίων όχι μόνο για ιατρικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες να διατηρήσουν τα ωάρια τους και να κάνουν χρήση αυτών όποτε το επιθυμήσουν.Καταργείται  η απαιτούμενη συναίνεση του συζύγου για την κρυοσυντήρηση ωαρίων από τη γυναίκα που το επιθυμεί. Μια διαζευγμένη γυναίκα θα μπορεί, πλέον, να κάνει χρήση των κρυοσυντηρημένων  ωαρίων της χωρίς τη συναίνεση του συζύγου/ συντρόφου.Καταργείται το ανώτατο όριο παράτασης  στη διάρκεια  κρυοσυντήρησης καιδιευρύνονταιοι επιλογές του δότη, ειδικά στα ζητήματα της ανωνυμίας.

Δημιουργούμε ένα πλαίσιο ισότητας και ισοτιμίας, μια σύγχρονη Ελλάδα με πίστη στις δυνατότητες των επιστημόνων μας, σταθερά προσανατολισμένοι στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών σε μια σύγχρονη κοινωνία, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο μέλλον»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ