ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Fuel pass για τις νησιωτικές περιοχές ώστε να καλυφθεί η αύξηση στην τιμή των καυσίμων»

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για να αντιμετωπιστεί το κόστος από την αύξηση των καυσίμων στις νησιωτικές περιοχές.

Επανέρχεται το μέτρο επιδότησης της ψηφιακής κάρτας καυσίμων (fuel pass) για τις νησιωτικές περιοχές.

Το μέτρο αφορά σε συγκεκριμένες  ομάδες πολιτών, με εισοδηματικά κριτήρια, και  καλύπτει μέρος του κόστους  από την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Σε πρακτικό επίπεδο, αυτό μεταφράζεται ότι με μία μέση μηνιαία κατανάλωση 70 λίτρων, για τις νησιωτικές περιοχές θα υπάρχει επιδότηση της τάξης των 60 ευρώ.

Θα ακολουθήσει και ουσιαστική παρέμβαση για να συγκρατηθούν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με επιδότηση για την κάλυψη του κόστους στα καύσιμα με τον όρο ότι θα υπάρξει διατήρηση των τιμών στα περσινά επίπεδα.

Σε αυτή τη συγκυρία, αυτό που προέχει είναι να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να στηρίξουμε τους πολίτες, αφού το μέγεθος της ενεργειακής κρίσης είναι μεγάλο και αβέβαιο.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Νικητιάδης: Στη Βουλή τα σοβαρά προβλήματα του Γυμνασίου Καστελλορίζου

Τα σοβαρά λειτουργικά, εργασιακά και κτιριακά προβλήματα του Γυμνασίου...

Νέα «καρφιά» Καραμανλή: Κανείς δεν σέβεται όποιον δεν υπερασπίζεται τις αρχές του

Σαφείς αιχμές για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης άφησε...

Νέα όψη αποκτά ο αύλειος χώρος του Ιερού Ναού Αναλήψεως – Παιδότοπος, παρεκκλήσι και χώροι συνάντησης

Μια σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ιερό...