31 C
Rhodes
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Με Δύναμη για τη Ρόδο: 120 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων συνεχίζουν να λειτουργούν σαν να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο

120 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της, η σημερινή Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο κ. Κολιάδης, συνεχίζουν να λειτουργούν, σαν να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Λαϊκισμός, επιθετική συμπεριφορά, ειρωνείες, κατηγορίες για όλους και για όλα, και το κυριότερο: εμμονή στο παρελθόν.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος μιας επικοινωνιακής τακτικής, για να δικαιολογηθούν λάθη και παραλείψεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Το χειρότερο όμως, όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, που είχαμε στο γραφείο του Δημάρχου, την οποία ο ίδιος ζήτησε, είναι ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει κατανοήσει το νομικό πλαίσιο, βάσει του οποίου κινείται ο Δήμος, απέναντι στους προμηθευτές και στους συνεργάτες της. Είτε, η δουλειά γίνεται σωστά και παραλαμβάνεται, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.Είτε, ΔΕΝ εκτελείται σωστά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις συμβάσεις, και τότε ΔΕΝ παραλαμβάνεται. Όλα τα άλλα, δεν προσφέρουν τίποτα.

Σχετικά με το ζήτημα των πληρωμών των αναδόχων-ιδιωτών, και στον τομέα της καθαριότητας, παρά τις κατηγορίες της Δημοτικής Αρχής, ότι επί των ημερών μας και για τέσσερις μήνες δεν έγινε καμία απολύτως πληρωμή, διαπιστώθηκε ότι σοβαρές πληρωμές γίνονταν, προς όλους. Δεδομένων δε, των περσινών συνθηκών, ο Δήμος Ρόδου ανταποκρινόταν στις οικονομικές του υποχρεώσεις, προτάσσοντας την αδυναμία του πολίτη, της Ροδίτισσας και του Ροδίτη. Γι’ αυτό και τύγχανε, της εμπιστοσύνης όλων.

Η παντελής και πρωτοφανής για τα δημοτικά πράγματα επιλογή, της σημερινής Δημοτικής Αρχής, να λέει ένα μεγάλο όχι, σε κάθε πρότασή μας και να προσπαθεί να μηδενίσει κάθε τι, που έγινε στο παρελθόν, αποδεικνύεται και στο ζήτημα της αστικής ανάπλασης της πόλης της Ρόδου.  Ένα κολοσσιαίο έργο πνοής για τη Ρόδο μας, που ο σχεδιασμός του είχε ξεκινήσει, σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια ΝΑ και με την Κεντρική Κυβέρνηση, ο κ. Δήμαρχος το αγνοεί πλήρως, και δεν μπορεί να το βρει ….στα αρχεία του.

Με την ευκαιρία αυτής της ανεύθυνης και επιπόλαιας στάσης, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε δύο ξεκάθαρες αλήθειες:

Η πρώτη είναι, ότι κάθε Δημοτική Αρχή οφείλει να λειτουργεί, με το βλέμμα στο Παρόν και στο Μέλλον.

Η δεύτερη είναι, ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή οφείλει να σέβεται τα πρόσωπα και κυρίως τους χιλιάδες πολίτες, που ψήφισαν την παράταξή μας. Ειδικά μεν, όταν σοβαρές και ουσιαστικές θεσμικές συναντήσεις, γίνονται εντός του Ιστορικού Γραφείου του Δημάρχου Ρόδου. Ειδικά δε, την Μεγάλη Δευτέρα, κατά την Μεγαλοβδομάδα του Άγιου Πάσχα.

Εμείς, μπορεί να έχουμε διαφορετική αντίληψη, για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί και που να στοχεύει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄Βαθμού. Αλλά είμαστε διατεθειμένοι να συνεισφέρουμε, και με θέσεις και με προτάσεις, σε κάθε θετική πρωτοβουλία της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Ελπίζουμε κάποια στιγμή ο κ. Κολιάδης και όσοι τον στηρίζουν, να κατανοήσουν ότι εχθροί τους δεν είμαστε εμείς, αλλά η εμμονή τους, σε λογικές αυταρχισμού και η αλαζονική τους συμπεριφορά. Την οποία σήμερα, ξεπέρασαν μακράν.

Από το Γραφείο Τύπου

της Δημοτικής Παράταξης,

Με Δύναμη για τη Ρόδο

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Με Δύναμη για την Ρόδο»: Γιατί δεν εγκρίνουμε την συνομολόγηση δανείου

Η απόφαση της σημερινής Δημοτικής Αρχής, να επιλέξει τη...

«Επιτυχημένη εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ στον Πειραιά, με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη»

«Επιτυχημένη εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ στον Πειραιά, με θέμα την...

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και υπεύθυνου Εθελοντισμού, Χρήστου Ευστρατίου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και υπεύθυνου Εθελοντισμού, Χρήστου Ευστρατίου...