31 C
Rhodes
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Ν. Ηλιόπουλος: Έλλειψη ενσυναίσθησης και αλαζονεία χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Είναι υπεύθυνη για την οικονομική κατάρρευση

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας

“Εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να κάνει οτιδήποτε για την προστασία της δημόσιας υγείας, της κοινωνίας και τη στήριξη της οικονομίας μας. Η κυβέρνηση δεν επενδύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ούτε στηρίζει τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Star Κεντρικής Ελλάδας” κατηγόρησε τη ΝΔ πως εν μέσω πανδημίας “και πόλεμου όπως έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάνει δώρα στον ιδιωτικό τομέα με χυδαίο τρόπο”. “Αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα που η κατάσταση βρίσκεται `στο κόκκινο`, διπλασιάζει τα νοσήλια στα 1.600 ευρώ, ενώ αποζημιώνει τους κλινικάρχες για το σύνολο των κρεβατιών κάθε ιδιωτικής κλινικής, ανεξαρτήτως του αν φιλοξενούν περιστατικά Covid. Επιτάσσει δηλαδή ο ιδιωτικός, τον δημόσιο τομέα υγείας -στον οποίο εργάζονται και 6.000 λιγότεροι υγειονομικοί από πέρυσι”, εξήγησε.

Ο Ν. Ηλιόπουλος επέκρινε τον Κ. Μητσοτάκη ότι “παραβιάζει πρώτος ο ίδιος το σύνολο των μέτρων”. “Και δεν υπάρχει τίποτα `ανθρώπινο` -όπως μας είπε ο κ. Πέτσας- σε αυτό. Μονάχα έλλειψη ενσυναίσθησης και αλαζονεία, την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας είναι στα όριά του και το υγειονομικό προσωπικό στο χείλος ψυχολογικής και σωματικής κατάρρευσης”, συμπλήρωσε.

“Είναι, λοιπόν, η αντικειμενική πραγματικότητα που ορίζει τον τόνο της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η κυβέρνηση σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία στο πρώτο κύμα. Και τώρα, μειώνει το εισόδημα των πολιτών, δεν ενισχύσει τις επιχειρήσεις, αλλά δίνει δάνεια -γιατί αυτό είναι η επιστρεπτέα ενίσχυση-, επιδοτεί την ανεργία, καταργεί το 8ωρο, νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία και δεν προβαίνει σε ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όπως εμείς προτείναμε από την πρώτη στιγμή. Η ύφεση θα ξεπεράσει το 10% δυστυχώς το 2021”, σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος. “Η κυβέρνηση μπορεί να ισχυρίζεται πως έδωσε πάνω από 24 δισ. ευρώ για την πανδημία, αλλά με βάση τα στοιχεία του ΓΛΚ έχει δώσει μόλις 6,5 δισ. από τα οποία το 50% είναι δάνεια! Και από το ΕΣΠΑ μένουν 4,5 δισ. ευρώ αδιάθετα”, υπογράμμισε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει μέσα στα Χριστούγεννα το δώρο σε όλους τους εργαζομένους από το κράτος, όχι στη βάση των 534 ευρώ. Βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο μιας πραγματικής οικονομικής κατάρρευσης”, τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Τέλος, προειδοποίησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη “να μην χρησιμοποιήσει το εμβόλιο ως άλλοθι για να μην ενισχύσει την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία”. “Όπως ο κ. Μόσιαλος έχει εξηγήσει, αν ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί θα χρειαστεί να φτάσουμε στο καλοκαίρι για να αποκτήσει η χώρα συλλογική ανοσία. Να μην κάνει λοιπόν η ΝΔ το εγκληματικό λάθος να προβεί σε εμπόριο ελπίδας, για να αποφύγει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα”, σημείωσε, επισημαίνοντας την ανάγκη σε κάθε περίπτωση να εμβολιαστεί ο πληθυσμός στη βάση των οδηγιών της επιστημονικής κοινότητας.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα έδειξε η πρώτη ψηφοφορία – Τρίτος ο Κατρίνης – Δείτε τα αποτελέσματα

Ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα έδειξε η πρώτη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε...

Ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα έδειξε η πρώτη ψηφοφορία – Τρίτος ο Κατρίνης – Δείτε τα αποτελέσματα

Ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα έδειξε η πρώτη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε...

Ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα έδειξε η πρώτη ψηφοφορία – Τρίτος ο Κατρίνης

Ντέρμπι Ανδρουλάκη - Δούκα έδειξε η πρώτη ψηφοφορία που...

Διαδικτυακή ψηφοφορία για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Διαδικτυακή ψηφοφορία για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ...