18.2 C
Rhodes
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Ν. Ηλιόπουλος: «Θετική εξέλιξη το εμβόλιο, αλλά δεν αποτελεί άλλοθι για τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ – Τα στοιχεία της ύφεσης δείχνουν οικονομική κατάρρευση»

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» (Ντίνος Σιωμόπουλος, Στέλλα Γκαντώνα)

«Ο ερχομός του εμβολίου είναι πάρα πολύ θετική εξέλιξη, ωστόσο, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι από την κυβέρνηση για να μην ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και τους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα. Εξήγησε, δε, ότι «όπως υποστηρίζουν όλοι οι επιστήμονες, μέχρι να δημιουργήσουμε αυτό που ονομάζεται ‘συλλογική ανοσία’ θα χρειαστεί να φτάσουμε ως το καλοκαίρι και μέχρι τότε θα ζούμε στις συνθήκες της πανδημίας».

«Χρειάζεται να συζητήσουμε τι πήγε τόσο λάθος και ζήσαμε αυτόν το μαύρο Νοέμβρη», σημείωσε, λέγοντας ότι «στα τέλη Οκτωβρίου στα νοσοκομεία υπήρχαν 130 διασωληνωμένοι και κλείσαμε το Νοέμβρη με 600, ενώ μέσα στον τελευταίο αυτό μήνα είχαμε 1.780 ανθρώπινες απώλειες».

«Η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης, το καλοκαίρι, βιάστηκε να χρίσει τον εαυτό του νικητή». «Λέγοντας, όμως, ότι νικήσαμε τον κορωνοϊό, ο πρωθυπουργός εξέπεμπε ένα μήνυμα εφησυχασμού και προς την κοινωνία αλλά και προς τον κρατικό μηχανισμό», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «αυτό μόνο ανεύθυνο μπορείς να το χαρακτηρίσεις, όταν οι ειδικοί, ήδη από το καλοκαίρι, προειδοποιούσαν για ένα σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας».

Αναφερθείς στη φράση ‘είμαστε σε πόλεμο’ που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «είναι μάλλον ο πρώτος πόλεμος στον οποίο δε γίνονται πραγματικές επιτάξεις στον ιδιωτικό τομέα». «Στη Θεσσαλονίκη επιτάχθηκαν δύο μόνο μικρές ιδιωτικές κλινικές που δεν διέθεταν και τις κατάλληλες υποδομές», σημείωσε. Ανέφερε, ακόμα, ότι «δεν έχει ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία που μπορεί να αποσυμπιέσει τα νοσοκομεία, καθώς 8 στους 10 που θα νοσήσουν από τον ιό, μπορεί να μη φτάσουν στο νοσοκομείο αν υπάρχει η κατάλληλη πρωτοβάθμια φροντίδα».

«Δε γίνονται όμως ούτε μαζικά τεστ. Η μάχη δεν μπορεί να δοθεί αποτελεσματικά αν δεν ιχνηλατείται επαρκώς η διασπορά του ιού μέσα στην κοινωνία», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστική αντιμετώπιση της διασποράς του ιού στους χώρους εργασίας και σε λήψη μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων». «Ξέρουμε ότι στη Βόρεια Ελλάδα υπήρχαν δύο χώροι, εκ των οποίων ο ένας έδωσε 190 κρούσματα και ο άλλος 114. Όλοι γνωρίζουν ότι το lockdown στα Γιάννενα πυροδοτήθηκε σε σημαντικό βαθμό από κρούσματα που εντοπίστηκαν σε μεγάλες βιομηχανίες», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά, τέλος, τις εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας, σημείωσε ότι «τα τελευταία στοιχεία είναι πολύ αρνητικά». «Η ύφεση για το τρίτο τρίμηνο του έτους που φτάνει το 11,7%, κατατάσσει την Ελλάδα στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισήμανε. «Μάλιστα, τα στοιχεία του ΟΟΣΑ καταρρίπτουν και τους σχεδιασμούς του προϋπολογισμού της κυβέρνησης. Ο προϋπολογισμός μιλά για ανάπτυξη 4,5% το 2021 και ο ΟΟΣΑ μιλά για ανάπτυξη 0,9%. Άρα, έχουμε να κάνουμε με οικονομική καταστροφή», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, στη Ρόδο

Ο Υπουργός Mετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, βρέθηκε...

«Συλλυπητήριο Μήνυμα Γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσων για τον θάνατο του Φώτη Χατζηδιάκου»

Σήμερα τα Δωδεκάνησα πενθούν γιατί αποχαιρετούν έναν άνθρωπο που...