Την παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς τα κρούσματα μειώνεται με πιο αργό ρυθμό από αυτόν που αναμενόταν, ενώ τα νοσοκομεία -ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα- βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση.

Στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτραπεί η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών.

Για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις το lockdown συνεχίζεται μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Μέχρι την ιδια ημερομηνία -τουλάχιστον- θα εξακολουθήσουν να υφίστανται και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το σχεδιασμό της κυβέρνησης, ενόψει των γιορτών, για τη λειτουργία της εστίασης ή των σχολείων. Ζήτησε υπομονή και τόνισε πως θα υπάρξει αναλυτικό σχέδιο την επόμενη εβδομάδα, με ανακοινώσεις πιθανότατα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εμβολιασμοί

Για το ζήτημα των εμβολιασμών, ο κ. Πέτσας είπε πως οι πολίτες θα εμβολιαστούν “εθελοντικά και δωρεάν”.

Όπως σημείωσε, θα δημιουργηθούν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να εμβολιάζονται 2.117.440 πολίτες τον μήνα. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τους υγειονομικούς και θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες άνω των 65 ετών, καθώς και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Πηγή: Reporter.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ