Με το ελληνικό γράμμα Όμικρον “βάφτισε” ο ΠΟΥ τη νέα αφρικανική μετάλλαξη της Covid-19, που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία. Δυστυχώς, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δικαιολογεί τις ανησυχίες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά από έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή (26/11), αναφέρει ότι η νέα μετάλλαξη εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 24 Νοεμβρίου στη Νότια Αφρική.

Η παραλλαγή έχει πολλές εσωτερικές μεταλλάξεις, που προβληματίζουν τους επιστήμονες.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η τελευταία μετάλλαξη έχει μεγαλύτερο ρίσκο επαναμόλυνσης από τα προηγούμενα στελέχη κορωνοϊού, σημειώνει. 

“Τα κρούσματα της παραλλαγής Ομικρον δείχνουν να αυξάνονται σε όλες τις περιφέρειες της Νότιας Αφρικής”, υπογραμμίζει ο Οργανισμός προσθέτοντας ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η μετάλλαξη Ομικρον ίσως κυριαρχήσει έναντι των προηγούμενων. 

Παγκοσμίως, οι χώρες προσπαθούν να προστατευθούν από τη νέα μετάλλαξη και η ΕΕ “μπλοκάρει” τα ταξίδια από και προς συγκεκριμένες αφρικανικές χώρες.

Την ίδια ώρα οι επιστήμονες μελετούν το νέο στέλεχος, ενώ η πρώτη αντίδραση από τις φαρμακευτικές εταιρείες είναι πως θα μπορέσουν να προσαρμόσουν  τα εμβόλια για να αντιμετωπίσουν τη νέα μετάλλαξη, μέσα σε διάστημα 100 ημερών.

Ελεύθερη πτώση καταγράφηκε, πάντως, στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές μετά την εξέλιξη στο υγειονομικό πεδίο, ενώ και η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε «βουτιά» 10%.

Πηγή: Reporter.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ