Προϋποθέσεις λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από 13 Σεπτεμβρίου έως 20 Σεπτεμβρίου 2021

Προϋποθέσεις λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από 13 Σεπτεμβρίου έως 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου σας ενημερώνει για τις αλλαγές στις προϋποθέσεις λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων συνεχίζουν να ισχύουν, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55400 (ΦΕΚ τεύχος Β 4206/12-09-2021), και είναι οι εξής:

• Στα καταστήματα λιανικής και στα καταστήματα τροφίμων, η αναλογία χωρητικότητας προς πελάτη συνεχίζει να είναι στο ένα άτομο ανά 9 τ.μ. , ενώ στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία παραμένει στον ένα πελάτη ανά 5 τ.μ. Οι εργαζόμενοι και το προσωπικό δεν υπολογίζονται για την τήρηση των ορίων αυτών.

• Στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η παρουσία έως 6 πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τμ.

• Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη.

• Το ωράριο για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα διαμορφώνεται από 7.00 έως 21.00.

• Εξακολουθεί να υφίσταται η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ Ή ΦΗΦΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Σας εφιστούμε την προσοχή ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι θα ενταθούν και σας καλούμε όπως συμμορφωθείτε στις διατάξεις του νόμου.

Ρόδος, 13 Σεπτεμβρίου 2021

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο «The London Food & Drink Festival 2026» στις 16–17 Σεπτεμβρίου 2026 στο εκθεσιακό κέντρο EXCEL στο Λονδίνο

Σεπτεμβρίου 2026 στο εκθεσιακό κέντρο EXCEL στο Λονδίνο. ​Η Περιφέρεια...

«12μηνη διάρκεια της πύλης εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Λέρου ζητά ο Μάνος Κόνσολας με ενίσχυση εξοπλισμού, υποδομών και προσωπικού για τον διαβατηριακό έλεγχο»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση σε τέσσερις (4) Υπουργούς,...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης στη ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Επιχειρηματικότητα

Συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Επιμελητήριο...

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Πρέπει να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στο διαχρονικό πρόβλημα στο λιμάνι του Μαστιχαρίου στη Κω»

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση στους Υπουργούς Εσωτερικών και Ναυτιλίας...