17.1 C
Rhodes
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρώτη νίκη για τον Κολοσσό H Hotels

Μέσα από την εξαιρετική του άμυνα, ο Κολοσσός H Hotels νίκησε 77-62 το Λαύριο, για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας :

Καλό ξεκίνημα για την ομάδα μας στο ματς, καθώς είχε το προβάδισμα (8-6), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Ωστόσο, στη συνέχεια η αστοχία επέτρεψε στο Λαύριο να περάσει μπροστά (8-14), με τους «θαλασσί» να ανεβαίνουν επιθετικά, αλλά αμυντικά να μην ήταν τόσο αποτελεσματικοί και έτσι να κυνηγούσαν στο σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (20-22).

Με δύο συνεχόμενα τρίποντα των φιλοξενούμενων, η ομάδα του Καντζούρη βρέθηκε στο -8 (20-28), στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Στη συνέχεια, οι «θαλασσί» βελτιώθηκαν αμυντικά και με τον Καντέρ πλησίασαν στο καλάθι (28-30), στο 15’. Όμως, παρά τον καλό επιθετικό τους ρυθμό δεν κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια κυνηγώντας στο σκορ (38-39).

Πολύ δυνατή αρχή για την ομάδα μας στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα αρχικά να πάρει το προβάδισμα (45-43) και στη συνέχεια να πάει στο +4 (52-48). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν (54-54), αλλά η καλή άμυνα στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου, έστειλε τους «θαλασσί» στο +5 (59-54), στο τέλος.

Τρομερή άμυνα από την ομάδα μας στα πρώτα πέντε λεπτά της τέταρτης περιόδου, με αποτέλεσμα να φτάσει στο +12 (66-54). Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη, οι παίκτες του Καντζούρη είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, παίρνοντας τη νίκη με το ευρύ 77-62.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 38-39, 59-54, 77-62

Κολοσσός H Hotels (Καντζούρης): Άρτις 10, Άντριτς 15 (4), Αρσενόπουλος, Καντέρ 23 (1), Τούμπα 4 (7ριμπ.), Καμαριανός 3, Ξανθόπουλος 4 (7ριμπ., 7ασ.), Λιάπης 2, Μπιλλής 3 (1), Ζάρας 4, Γκόινς 9 (1).

Λαύριο Megabolt (Σερέλης): Μουράτος 8 (2), Άλστον 11 (3), Ντιαλό 4, Ντέιβις 19 (1), Γερομιχαλός 9 (1), Κάρτερ 6 (1), Σάβατζ, Λεγκίκας 3 (1), Σταματογιάννης, Βουλγαρόπουλος, Μαστρογιαννόπουλος 2.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΗΛΙΑΣ ΚΑΝΤΖΟΥΡΗΣ: «Αντιδράσαμε σωστά ως ομάδα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε με την αμυντική ταυτότητα που θέλουμε να μας χαρακτηρίζει. Ήταν μία πολύ καλή ομαδική προσπάθεια. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Αλλά, τώρα θα πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα αυτό το παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΕΛΗΣ: «Αρχικά, είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε και εμείς το πρωτάθλημα, λόγω των προβλημάτων που είχε η ομάδα. Οπότε ας ευχηθώ υγεία σε όλες τις ομάδες και τον κόσμο φυσικά και ελπίζω μέσα από τις τηλεοράσεις ο κόσμος να δει ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Για το παιχνίδι, νομίζω ότι κρίθηκε σε τρία σημεία.

Το πρώτο είναι ότι ο Κολοσσός το ήθελε πάρα πολύ. Από το πρώτο ημίχρονο ήταν μπροστά σε όλες τις φάσεις, είχε άλλη μία ήττα εδώ, οπότε φάνηκε αυτό. Το δεύτερο είναι ότι όσο το παιχνίδι προχωρούσε, φαινόταν η απραξία της ομάδας μας, όλο αυτόν τον καιρό. Ήμασταν 15 μέρες χωρίς προπόνηση και μαζευτήκαμε την τελευταία εβδομάδα. Αυτό, δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι.

Το τρίτο είναι η έλλειψη ενός ακόμη ψηλού έτσι όπως πήγε το παιχνίδι, που χρεώθηκαν με τέσσερα φάουλ ο Γερομιχαλός και ο Ντέιβις αρκετά νωρίς. Είχαμε και τον τραυματισμό του ψηλού μας, που δεν μπορούσε να έρθει και γι’ αυτό κάναμε μία αλλαγή. Έτσι, ο Κολοσσός είχε ξεκάθαρα το πλεονέκτημα στη ρακέτα, στα ριμπάουντ και με τον Καντέρ και άλλους παίκτες. Αυτό το δείχνει και η διαφορά των ριμπάουντ.

Συνεχίζουμε, το επόμενο ματς είναι με τον ΠΑΟΚ. Εννοείται θα δουλέψουμε. Καλή συνέχεια στον Κολοσσό. Για άλλη μία φορά υγεία και γρήγορα να ξεπεράσουμε όλο αυτό που συμβαίνει».

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κολοσσός H Hotels: Συμφωνία με τον Κρις Κόφεϊ

Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει τη συμφωνία της...

Αντώνης Β. Καμπουράκης: Τρία χρόνια με δράσεις για τη Ρόδο μας

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την ημέρα που με την...

Στον Κολοσσό H Hotels ο Λίνος Χρυσικόπουλος

Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει την έναρξη της...

Κολοσσός H Hotels: Συμφωνία με τον Τι Τζέι Σταρκς

Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει την έναρξη της...