18.6 C
Rhodes
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Σαντορινιός:”Η Κυβέρνηση, για τη διαχείριση της πανδημίας, αρκείται να αυτοθαυμάζεται με ψέματα και fake news”

Συνέντευξη παραχώρησε χθες (20/11) ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, στην τηλεοπτική εκπομπή του ΚΟΝΤΡΑ «Επί του Πιεστηρίου» και στους δημοσιογράφους κ. Γιώργο Σιαδήμα και κ. Αλέξανδρο Κλώσσα.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός κατηγόρησε την Κυβέρνηση για μεγάλες καθυστερήσεις στο ζήτημα της συνεργασίας με τις ιδιωτικές κλινικές για αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ και σχολίασε ότι για το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν υπήρξε καμία προετοιμασία.

Καμία προετοιμασία για το δεύτερο κύμα της πανδημίας- μόλις πριν 10 μέρες αποφάσισε να συνεννοηθεί με τις ιδιωτικές κλινικές για δέσμευση κλινών ΜΕΘ


«Χωρίς να ντρέπονται, εκπρόσωποι από την Κυβέρνηση της ΝΔ, ομολογούν ότι μόλις πριν 10 μέρες αποφασίστηκε να γίνει συνεννόηση με τις ιδιωτικές κλινικές. Και παρόλα αυτά, έφτασαν μόλις πριν δύο μέρες να δίνουν τελεσίγραφο για επίταξη 200 κλινών, με το αζημίωτο φυσικά, μετά και την απόφαση της Κυβέρνησης να διπλασιάσει το κόστος που το Δημόσιο πληρώνει για ένα ιδιωτικό κρεβάτι ΜΕΘ». «Μάλιστα, σε χθεσινή συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών ομολόγησε ότι κανείς δεν περίμενε, ούτε η πολιτική ηγεσία ούτε οι ίδιοι, ότι θα εξελιχθεί κατ’ αυτό τον τρόπο η υγειονομική κατάσταση στη χώρα, ενώ σχολίασε ότι ουσιαστικά ο κ. Κικίλιας τους είχε με λίγα λόγια διαβεβαιώσει, ότι θα πάμε καλά και δεν θα τους χρειαστεί το Σύστημα.
«Δεν ήξεραν εδώ και 8 μήνες ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα είναι σκληρότερο; Δεν ήξεραν ότι τα προβλήματα που θα ανακύψουν θα είναι περισσότερα; Όλοι είχαν εφησυχάσει και δεν υπήρχε η κατάλληλη προετοιμασία. Δεν υπήρχε καν ένας υποτυπώδης σχεδιασμός για την διαχείριση σε έκτακτη ανάγκη και την επεξεργασία αποτελεσματικότερων μέτρων, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και μήνες έλεγε σε όλους τους τόνους, ότι πρέπει να υπάρξει από νωρίς σχεδιασμός για κεντρική διαχείριση από το ΕΣΥ, όλων των κλινών ΜΕΘ, ιδιωτικών και δημοσίων, σε περίπτωση που χρειαστεί η αξιοποίησή τους. Τότε ο κ. Πέτσας μας έλεγε ότι οι προτάσεις μας αυτές, θα είναι πεταμένα λεφτά. Το μόνο που κάνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να δικαιολογεί συνεχώς την ανεπάρκειά της, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της γενικευμένης επίθεσης του ιού σε όλο τον κόσμο και να επιτίθεται συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Σωρεία ψεμάτων και fake news από την Κυβέρνηση για την κατάσταση της Υγείας


«Ο δήθεν «διπλασιασμός» των κλινών ΜΕΘ: Τα νούμερα των κλινών ΜΕΘ που λέει η Κυβέρνηση ότι διπλασίασε δεν ισχύουν, αφού συμπεριλαμβάνει τις στρατιωτικές και ιδιωτικές κλίνες. Επίσης αυτές οι Μονάδες είναι κρεβάτια χειρουργείων, κα. και στελεχώνονται με δανεικό προσωπικό, που αποσπάται ή πηγαίνει εθελοντικά από άλλα Νοσοκομεία της χώρας. Χάρη στον επαγγελματισμό και στην αυτοθυσία του προσωπικού Υγείας, λειτουργούν οι επιπλέον ΜΕΘ αυτή τη στιγμή και πρέπει αυτούς τους ανθρώπους να τους ευχαριστήσουμε».
«Οι δήθεν «χιλιάδες προσλήψεις» και τα «εκατομμύρια ευρώ» για το ΕΣΥ: Η αλήθεια είναι ότι το ΕΣΥ έχει μειωμένο προσωπικό, κατά 5.500 άτομα, σε σύγκριση με την απογραφή του Σεπτεμβρίου 2019. Και η ακόμη πιο σκληρή αλήθεια είναι τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΟΑΣΑ, τα οποία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι το δεύτερο, από το τέλος, κράτος, στην επιπρόσθετη χρηματοδοτική ενίσχυση, κατά κεφαλήν, του δημόσιου συστήματος υγείας για τον Covid-19. Δηλαδή η ελληνική Κυβέρνηση, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας και ενίσχυσης του ΕΣΥ, έδωσε μόνο 30 ευρώ ανά κεφαλή, ενώ ο μέσος όρος στα κράτη της Ε.Ε. είναι 120 ευρώ».
3 πλωτά ασθενοφόρα που φρόντισε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να προμηθευτεί το ΛΣ_- ΕΛΑΚΤ, παραμένουν παροπλισμένα λόγω της κυβερνητικής ανεπάρκειας
«Τα τρία πλωτά ασθενοφόρα που αποκτήθηκαν, επί της δικής μας κυβερνητικής θητείας και ειδικότερα, επί της δικής μου θητείας στο Υπουργείο Ναυτιλίας, αυτή τη στιγμή είναι δεμένα στο ντόκο, διότι δεν φρόντισε η Κυβέρνηση να ολοκληρώσει έγκαιρα τους διαγωνισμούς για τη στελέχωσή τους, οι οποίοι επίσης φροντίσαμε να χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Interreg. Τόση είναι η ανεπάρκειά τους».
5 μόλις δις. ευρώ ενίσχυση για την κοινωνία – Τα 6,5 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ δεν αξιοποιήθηκαν καν
«Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού, το σύνολο των δαπανών για την πανδημία, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Υγείας, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, κα., κατά πρώτο 9μηνο του 2020, είναι μόλις 5 δις ευρώ. Καμία σχέση δηλαδή με τα ποσά για τα οποία κάνουν λόγο, κι αυτό το ξέρουν στο πετσί τους όλοι».
«Μόνο ο μάγος Χουντίνι θα μπορούσε να κάνει όλες αυτές τις λογιστικές μόχλευσης και τα 7,9 δις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, να γίνουν 24 δις μέσα σε δύο γραμμές του προϋπολογισμού. Γιατί μόνο fake news της Κυβέρνησης είναι ότι 560.000 ΑΦΜ επιχειρήσεων επωφελήθηκαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Όλα τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για μόλις 125.000 επιχιερήσεις, δηλαδή 4 στις 5, δεν πήραν ούτε ένα ευρώ».
Ως τον Φεβρουάριο και βλέπουμε τα δωρεάν laptop για τους μαθητές
«Για προσφορά 90.000 λάπτοπ σε μαθητές, κάνει λόγο η Κυβέρνηση, ενώ στην πραγματικότητα δόθηκαν μόλις 20.000 μέσα από προσφορές ιδιωτών. Τα υπόλοιπα 70.000 πρόκειται να προμηθευτούν μέσω ΕΣΠΑ, και αυτά θα θα δοθούν στα σχολεία, όπως μας λένε ως τον Φεβρουάριο, απλά γιατί δεν ξεκίνησαν εγκαίρως, από την Άνοιξη, τις διαδικασίες του διαγωνισμού».

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, κ. FarizRzayev

Με διπλωματική αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν συναντήθηκε σήμερα...