16 C
Rhodes
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, 2026

Στη Βουλή από τη Μίκα Ιατρίδη η επιστολή των Δημάρχων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσων-Σάμου

Το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσων – Σάμου έθεσε στη Βουλή και το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από την επιστολή που έλαβε από τους Δημάρχους Λειψών, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου, Ανατολικής Σάμου και Δυτικής Σάμου.

Με αναφορά της, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε στη Βουλή την επιστολή με την οποία οι Δήμαρχοι επισημαίνουν ότι ύστερα από τις βλάβες των πλοίων της εταιρείας που ανέλαβε τη γραμμή, η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των συγκεκριμένων νησιών δεν είναι εφικτή, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα για τους κατοίκους που θέλουν να μετακινηθούν.

Η Μίκα Ιατρίδη επισημαίνει στην αναφορά της ότι είναι απαραίτητο να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής γραμμής από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία θα εξασφαλίζεται η αξιόπιστη και απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ των νησιών του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσων και της Σάμου.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζονται και τη χειμερινή περίοδο τα δρομολόγια των λεωφορείων από το λιμάνι Ακαντιάς μέχρι την πλατεία Δημαρχείου

Από τη Διεύθυνση Συγκοινωνίας Δήμου Ρόδου ανακοινώνεται ότι τα δρομολόγια των...

Συνεργασία του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου με την Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME

Το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου ενισχύει...