28.2 C
Rhodes
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Συναγερμός πρέπει να σημάνει στο νησί λέει ο Συλλόγος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρόδου

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Ανακοίνωση

23/11/2020

Συναγερμός πρέπει να σημάνει στο νησί.

Το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο μας ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά θετικών κρουσμάτων ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Η διοίκηση θα έπρεπε να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη εξαπλωθεί παραπέρα ο ιός εντός του νοσοκομείου, αλλά προσαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις δυνατότητες που έχει το νοσοκομείο εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα.

Στην Α΄ Χειρουργική την προηγούμενη εβδομάδα ενώ βρέθηκε θετικός ασθενής κανένας συνάδελφος-ισσα δεν βγήκε σε καραντίνα, γιατί κρίθηκε ότι δεν είχαν αρκετά στενή επαφή με τον ασθενή. Μετά όμως από πέντε μέρες που κάνανε τεστ οι συνάδελφοι/ισσες, δύο νοσηλεύτριες/νοσηλευτές, στην κλινική βρέθηκαν θετικοί.

Όλα τα χειρουργεία της Α΄ Χειρουργικής αναστάλθηκαν.Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στην Β΄ Παθολογική βρέθηκαν τρία θετικοί ασθενείς που ήρθαν σε επαφή με το μισό σχεδόν προσωπικό.

Ούτε σε αυτήν την περίπτωση κρίθηκε απαραίτητο να βγουν οι συνάδελφοι σε καραντίνα.

Μέσα στην εβδομάδα περιμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ των συναδέλφων. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε και τις συνθήκες που εργάζονται οι συνάδελφοι. Επειδή η Α΄ Παθολογική έχει μετατραπεί σε κλινική για covid ασθενείς, η Β΄ Παθολογική κλινική, δυναμικότητας 35 κλινών, εφημερεύει κάθε μέρα με 8 κατά μέσο όρο εισαγωγές την ημέρα και 100% πληρότητα, με δύο (2) μόνο νοσηλεύτριες στην βάρδια ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 8!

Κάτω από αυτές τις συνθήκες γίνεται κατανοητό ότι είναι αδύνατο η κλινική να ελέγχει όλους τους ασθενείς πριν έρθουν οι συνάδελφοι σε επαφή αν είναι αρνητικοί ή θετικοί στον covid και ταυτόχρονα δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό προστασίας για να προστατευθούν από τους αδιάγνωστους ασθενείς.

Η κατάσταση για τις συναδέλφισσες και τους ασθενείς είναι τραγική, οι συναδέλφισσες είναι εντελώς εξαντλημένες δεν αντέχουν άλλο.Επίσης, μέσα στην βδομάδα βρέθηκαν θετικοί τρείς ασθενείς και ένας συνάδελφος στην μονάδα εμφραγμάτων και στην Καρδιολογική κλινική και σε αυτήν την περίπτωση δεν βγήκε κανένας συνάδελφος σε καραντίνα.

Το γαστρεντερολογικό τμήμα αναστέλλει τη λειτουργία του γιατί βρέθηκε και εκεί συνάδελφος θετικός στον ιό.Το αιμοδυναμικό θα υπολειτουργεί τις επόμενες 14 μέρες γιατί και εκεί βρέθηκε θετικός συνάδελφος.Από τα δύο πλυντήρια του νοσοκομείου το ένα είναι χαλασμένο και έχουμε έλλειψη σε απορρυπαντικά σε μια στιγμή που η απολύμανση των σεντονιών είναι πολύ σημαντική.

Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε με τραγικό τρόπο ότι το νησί μας είναι υγειονομικά τελείως αθωράκιστο στην πανδημία και ότι η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της εξαπατούσε τους νησιώτες το καλοκαίρι για να ανοίξει η τουριστική σεζόν χωρίς καμία προετοιμασία, καταπατώντας κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο στα αεροπλάνα, καράβια και ξενοδοχεία.

Αγνόησε τις προειδοποιήσεις και όλα τα αιτήματα μας και έπαιξε με τις ζωές των ασθενών και των εργαζομένων του νοσοκομείο κορόνα γράμματα.Το νοσοκομείο μας μέρα με την μέρα, ώρα με την ώρα μετατρέπεται σε μια μεγάλη υγειονομική βόμβα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για μας και τους ασθενείς του νησιού. Την ευθύνη φέρει η διοίκηση, οι τοπικοί άρχοντες βουλευτές, περιφερειακή αρχή, δημοτική αρχή, η 2η ΥΠΕ, το υπουργείο υγείας και η κυβέρνηση.

Για να μην έχουμε χειρότερα απαιτούμε:

· Άμεσα όσοι συνάδελφοι έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή covid να βγουν σε 14ήμερη καραντίνα.

· Το νοσοκομείο να εξασφαλίσει να έχει κάθε ασθενής που εισέρχεται εντός, πρώτα επιβεβαιωμένο αρνητικό τεστ, είτε αφορά τα επείγοντα περιστατικά, είτε τακτικά ιατρεία και διαγνωστικές εξετάσεις.

Άμεσα το νοσοκομείο να προμηθευτεί επαρκή αριθμό αντιδραστηρίων για να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι κάθε βδομάδα τεστ και οι ασθενείς-επισκέπτες.

· Άμεσα να διπλασιαστεί ο αριθμός των νοσηλευτριών στην Β Παθολογική

· Να ενισχυθεί άμεσα η δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο. Το κλείσιμο των τακτικών ιατρείων χωρίς να δοθεί εναλλακτική στους ασθενείς είναι σαν να τους στέλνουμε πακέτο στους ιδιώτες.

· Άμεσα το νοσοκομείο να προμηθευτεί επαρκή αριθμό γαντιών, μασκών υψηλής προστασίας, προσωπίδες και στολές για όλα τα τμήματα και κλινικές.

· Άμεσα να γίνουν μαζικές προσλήψεις σε ιατρικό ( κατά προτεραιότητα παθολόγοι, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι) και παραϊατρικό προσωπικό, χωρίς γραφειοκρατικά κολλήματα. Υπάρχουν προσλήψεις που ενώ έχουν εγκριθεί δεν προχωράνε λόγω γραφειοκρατίας.

· Τέλος να ενταχθούμε όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ στα ΒΑΕ και όποιο επίδομα δοθεί, να δοθεί χωρίς εξαίρεση σε όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο σε αυτούς που δουλεύουν σε covid κλινική, γιατί όλοι μαζί παλεύουμε την πανδημία.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλο περιβαλλοντικό έργο από τη Λέσχη Lions Helioussa Ρόδου

Σε κλίμα ενθουσιασμού, ικανοποίησης και κυρίως αναγεννημένης ελπίδας εγκαινιάσθηκε...

Εντολή για την κατάθεση μήνυσης κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr έδωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Την εντολή για την κατάθεση μήνυσης κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr,...

Γ. Μανιάτης: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!”

"Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την μεγαλύτερη τιμή της...

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «αξιοποιούμε και αναδεικνύουμε το μεγαλείο της κοινωνικής προσφοράς του Ρ.Ο.ΤΑ»

Σε ουσιαστική συνεργασία με τον Ροδιακό Όμιλο Ταχυπλόων, (Ρ.Ο.ΤΑ.)...