18.2 C
Rhodes
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Συνεχής η έμπρακτη υποστήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

Χρηματοδότηση συμπληρωματικού εξοπλισμού και δημοπράτηση/επίβλεψη της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δείχνει για μία ακόμη φορά την έμπρακτη στήριξή της στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, μέσω της συνδρομής της στην ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», με στόχο την παροχή βελτιωμένων και περισσότερο ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια πρόκειται να προβεί στη σύναψη δύο Προγραμματικών Συμβάσεων με το Γενικό Νοσοκομείου Ρόδου, για την χρηματοδότηση, εξ ιδίων πόρων της, συμπληρωματικού εξοπλισμού του νοσηλευτικού ιδρύματος , καθώς και για την ανάληψη της αρμοδιότητας δημοπράτησης και επίβλεψης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισής του.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, για την υλοποίηση του έργου «Αγορά εξοπλισμού για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου», συνολικού προϋπολογισμού 327.000,00 ευρώ.

Βάσει των προβλεπομένων από την Προγραμματική Σύμβαση, διάρκειας ενός έτους, φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2020. Φορέας υλοποίησης είναι το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Ο εξοπλισμός αφορά συσκευές για τη λειτουργία των μαγειρείων, εξοπλισμό λεβητοστασίου, σωληνώσεις κλιματισμού, πόρτες κεντρικών ανελκυστήρων, στεγνωτήριο ρούχων, ηλεκτρικούς συσσωρευτές, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και άλλα είδη.

Στην ίδια συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε δεύτερη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, για την υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου “Ανδρέας Παπανδρέου”».

Για το έργο αυτό, το Γενικό Νοσοκομείο έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με 4,45 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία διαθέτει πιστοποίηση για την υλοποίηση έργων που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα, βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης αναλαμβάνει το ρόλο του φορέα υλοποίησης δύο υποέργων του γενικού έργου και συγκεκριμένα της «συγκρότησης οριστικών μελετών – μελέτης εφαρμογής και διασφάλιση του συνόλου των αναγκαίων αδειών και εγκρίσεων» και των «επεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου».

Με την ένταξή του στο πρόγραμμα «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων – Παραγωγή Ενέργειας από Μονάδες ΣΗΘΥΑ ή με χρήση ΑΠΕ σε Νοσοκομεία», το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου πρόκειται να αναβαθμίσει σημαντικά – ως προς την ενεργειακή κατανάλωση – μεγάλο μέρος των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεών του, οι οποίες επιπροσθέτως έχουν επιβαρυνθεί και από τα 20 και πλέον χρόνια συνεχούς λειτουργίας τους. Επιπλέον, το πρόγραμμα προβλέπει την αντικατάσταση του ενεργοβόρου ιατροτεχνολικού εξοπλισμού.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

Nέα χρηματοδότηση στο Γ. Νοσοκομείο Ρόδου για την ενίσχυση του εξοπλισμού του, αποφασίσαμε στην τελευταία συνεδρίαση μας, εγκρίνοντας το ποσό των 327.000,00 € από τους Ιδιους Πόρους της Περιφέρειας μας.

Ταυτόχρονα, συμφωνήσαμε να λειτουργήσουμε ως Τεχνική Υπηρεσία του Γ.Ν. Ρόδου, προκειμένου να αντλήσει η διοίκηση του το ποσό των 4.450.000,οο € για την εκτέλεση αναγκαίων έργων σε αυτό. Ετσι, σύντομα θα δημοπρατήσουμε και θα υλοποιήσουμε για λογαριασμό του Γ.Ν. Ρόδου το έργο που έχει ανάγκη για να βελτιώσει κρίσιμες υποδομές του.

Από την πρώτη ώρα της πανδημίας, είμαστε δίπλα στις δομές Δημόσιας Υγείας των νησιών μας και θα παραμείνουμε. Αφοσιωμένοι στις πράξεις και την ουσία, συνεργαζόμαστε με όσους μπορούν να συμμετάσχουν σε μια συλλογική-ομαδική προσπάθεια, όπως οι διοικήσεις τους, με μοναδικό στόχο την εξεύρεση λύσεων.

Λύσεων μόνο, γιατί για τις καταγγελίες υπάρχουν άλλοι καλύτεροι, και κάποιοι απο αυτούς επαγγελματίες. Ολοι όμως κρίνονται … από όποια θέση.

Γιατί, αυτό είναι Δημοκρατία.

ΓΧ

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό “European Young ChefAward 2023”

Τον τίτλο διεκδικεί ο Δημήτρης Μαυρόπουλος από τη Μύκονο Στη...