11 C
Rhodes
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στέλνει ένα καθαρό μήνυμα στους ηγέτες της ΕΕ, 

Για πρώτη φορά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ευρεία πλειοψηφία, υπερψήφισε την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία υιοθετώντας την τροπολογία που κατέθεσε η Ελληνική και Κυπριακή Αντιπροσωπεία, με πρωτοβουλία των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 440 ψήφοι υπέρ193 κατά και 53 αποχή.

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στέλνει ένα καθαρό μήνυμα στους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι στο προσεχές Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου αναμένεται να λάβουν αποφάσεις εναντίον της Τουρκικής προκλητικότητας.

Με την τροπολογία αυτή, η οποία στηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αποδεικνύεται ότι η φωνή των Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών του ΕΛΚ είναι ισχυρή. Από την πρώτη στιγμή, ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ έχει ταχθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες σθεναρά υπερασπίζονται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ζητώντας κατ’ επανάληψη συγκεκριμένες αποφάσεις και έμπρακτη αλληλεγγύη στα δύο κράτη μέλη της ΕΕ.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «σχετικά με την κλιμάκωση των εντάσεων στα Βαρώσια μετά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και την επείγουσα ανάγκη επανάληψης των συνομιλιών» καταδικάζει ρητά και κατηγορηματικά τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στα Βαρώσια ενώ ζητεί από την Άγκυρα να ανακαλέσει την απόφασή της και να αποφύγει τις μονομερείς δραστηριότητες.

Πηγή: protothema.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειμερινές εκπτώσεις 2026 από τις 12 Ιανουαρίου: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Σε ρυθμούς χειμερινών εκπτώσεων μπαίνει το λιανεμπόριο με την...

Εκτός Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ ο Φαραντούρης – Αρνείται να παραδώσει την έδρα παρά τις πιέσεις

Παρελθόν αποτελεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης,...

Ενοίκια: Σε σκληρή γραμμή οι ιδιοκτήτες ακινήτων – Δεν αρκούν οι φορολογικές μειώσεις

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκεται η ΠΟΜΙΔΑ. Θέτει εκ...

Πληρώνεται η επιστροφή ενοικίου: Ποιοι θα δουν χρήματα τώρα και ποιοι τον Γενάρη

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στους κωδικούς 811-816. Αύριο αναμένεται να καταβληθεί...