31 C
Rhodes
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Τριήμερη περιοδεία του υποψηφίου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Νικηφόρου Παπανικόλα στην Νάξο


Τριήμερη επίσκεψη στην Νάξο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Κυκλάδες, πραγματοποίησε την Κυριακή 17,την Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ Νικηφόρος Παπανικόλας όπου είχε σειρά επαφών για τα ζητήματα του νησιού.

Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του «Νέα Εποχή» Γιάννη Βάβουλα, Μιχάλη Καπίρη, Μιχάλη Σέργη, Ανδρέα Πράσινο και Νάντια Σαλτερή και τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βλασερό και Γιάννη Πολυχρονάκο επισκέφθηκαν τις δημοτικές κοινότητες Φιλώτι, Χαλκί, Απόλλωνας, Κωμιακή, Κόρωνος και Κινίδαρος όπου συνομίλησαν με κατοίκους, εργαζόμενους και καταστηματάρχες μέσα σε ένα εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα ενώ επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο και συνομίλησε με το προσωπικό.

Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα του Τομέα Υγείας στις νησιωτικές περιοχές που εντοπίζονται κυρίως στην υποστελέχωση, κυριάρχησαν στη συνάντηση του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Νικηφόρου Παπανικόλα με την αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου, κ. Καλλίτσα Φραγκίσκου και με τον διοικητή διασυνδεδεμένων μονάδων Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» και του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Νάξου κ. Νικόλαο Ρούσσα.  Συνεχάρη τη διοίκηση, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ασθενείς, παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης και δήλωσε πως πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαιτέρως η Περιφέρεια να πιέσει το κεντρικό κράτος για να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των νησιωτών στις υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, σημειώνοντας ότι η κατάσταση στον Τομέα Υγείας στα νησιά πάει από το κακό στο χειρότερο εντείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων τουριστών.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε επίσης δημόσιες υπηρεσίες στη Χώρα και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Νάξου Δημήτρη Λιανό με τον οποίον συζήτησαν για ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και για τη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου (ΦΟΔΣΑ) και πώς ο φορέας θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε νησιού ξεχωριστά.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κατά την παραμονή του στην Νάξο παρέστη και στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου Λεονάρδου Χατζηανδρέου.

Ο κ. Νικηφόρος Παπανικόλας επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Καπούνη και μέλη του Δ.Σ. και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ε.Α.Σ. Νάξου αποτελεί από τις πιο αναγνωρισμένες και πιο δραστήριες ενώσεις πανελλαδικά.

«Η Ε.Α.Σ. Νάξου αποτελεί παράδειγμα όχι μόνο για τις Κυκλάδες και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι εκτός από την αλματώδη ανάπτυξη του νησιού προς όφελος της τοπικής οικονομίας έχει να επιδείξει και ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο. Η ανάπτυξη  του πρωτογενούς τομέα στον χώρο του Νοτίου Αιγαίου χρειάζεται να στηριχθεί σε νέες βάσεις λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τάσεις: την στροφή στα οικολογικά αγνά και ποιοτικά προϊόντα και στη φυσική διατροφή και να συνδεθεί με την αυξημένη ζήτηση του τουρισμού», επισήμανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κάρπαθο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Σε συνέχεια των επισκέψεών του στα νησιά, ο Αντιπεριφερειάρχης...

Εντατικές εργασίες αποκατάστασης στην Παραλία της Γλύστρας

Με την συμπλήρωση ενός έτους από την καταστροφική πυρκαγιά...

Κλάδεμα δέντρων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη

Η Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, θα...