Τροποποίηση Απόφασης που αφορά σε χιονοδρομικά κέντρα και ιαματικές πηγές

Με εισήγηση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη προχώρησε η τροποποίηση της 154/10.2.2021 Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, κατά το μήνα Ιανουάριο 2021».

Συγκεκριμένα, η τροποποίηση της Απόφασης αναφέρει ότι στο μέτρο αυτό συμπεριλαμβάνονται α) Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), οι Οργανισμοί Λιμένων και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ που δραστηριοποιούνται στους κλάδους “Υπηρεσίες χιονοδρομικού κέντρου” (ΚΑΔ 93.29.19.07) και “Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών” (ΚΑΔ 96.04.10.04).».

Σημειώνεται πως η εκδήλωση ενδιαφέροντος και τα συνοδευτικά στοιχεία υποβάλλονται στην πλατφόρμα έως την 24η Φεβρουαρίου 2021. Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό μέτρο οικονομικής ενίσχυσης της Ελληνικής Κυβέρνησης προς επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν πληγεί από την πανδημία, ειδικά για κλάδους όπως τα χιονοδρομικά κέντρα, οι ιαματικές πηγές και γενικότερα ο τουρισμός.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα σε δύο Υπουργούς για τη στήριξη της κρουαζιέρας στην Πάτμο»

Σε μια σημαντική παρέμβαση προχώρησε ο Μάνος Κόνσολας προς...

ΕΛ.Α.Σ: Συγκροτήθηκαν οι συντονιστικές επιτροπές ανά την Ελλάδα – Όλα τα ονόματα – Ποιοι ειναι στα Δωδεκάνησα

Στη συγκρότηση των Συντονιστικών της Επιτροπών στις 59 εκλογικές...

Νέο εκλογικό τεστ για τον Μερτς: «Καλπάζει» το AfD στο Μεκλεμβούργο, η Αριστερά διεκδικεί το Βερολίνο

Στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, το CDU φαίνεται πιθανό να καταγράψει...