17.7 C
Rhodes
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, 2025

Τσίπρας: Πότε έλεγαν αλήθεια και πότε ψέμματα;

Ο Πρόεδρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του σχολιάζει τις δαπάνες που έχει κάνει η Κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Πριν λίγες εβδομάδες μας καθησύχαζαν ότι υπάρχει μεγάλη επάρκεια σε κλίνες και ότι το ΕΣΥ ενισχύθηκε καθοριστικά.

Και μέσα σε λίγες μέρες το ΕΣΥ καταρρέει.

Πότε έλεγαν αλήθεια και πότε ψέματα;

Να λοιπόν και ένα διάγραμμα που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ακόμα όμως και στον προϋπολογισμό που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μέσα στο σημερινό δραματικό αδιέξοδο του δημόσιου συστήματος Υγείας, δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ δαπάνης για περαιτέρω εξοπλισμό και υποδομές του ΕΣΥ.

Αποδεικνύεται λοιπόν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι απλά εγκληματικά ανίκανοι να διαχειριστούν την πανδημία του κορωνοιού, είναι κάτι χειρότερο: εγκληματικά ιδεοληπτικοί.Τόσους μήνες δεν ενίσχυσαν το δημόσιο σύστημα Υγείας από άποψη.

Ήταν συνειδητή τους επιλογή. Γιατί να το ενισχύσουν άλλωστε με υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, αφού ο σχεδιασμός τους για αύριο είναι να το ιδιωτικοποιήσουν;

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, δίνουν άνιση μάχη, πολύ πέρα από τα ανθρώπινα όρια για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, έχοντας απέναντί τους όχι μόνο την πανδημία αλλά και τις παρωχημένες πολιτικές της κυβέρνησης που θεωρεί την Υγεία εμπόρευμα, αντικείμενο κερδοσκοπίας και όχι δικαίωμα για τον κάθε πολίτη ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας. Εκεί οφείλεται η εγκληματική της αδράνεια.

Αυτό εξηγεί άλλωστε και την ολιγωρία της τόσο καιρό να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στη Θεσσαλονίκη. Καθώς και την επιλογή, ακόμη και την καθυστερημένη επίταξη να την δρομολογήσει σε δυο μικρές κλινικές και όχι στο Διαβαλκανικό ή σε άλλες μεγάλες κλινικές.

Γιατί εκεί τα συμφέροντα είναι πιο ισχυρά.Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι ήδη υπόλογη στη συνείδηση των πολιτών και ο κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για όσα τραγικά συμβαίνουν τούτη την ώρα.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Γιάννη Παππά για την ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού Λίνδου»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Κ. Παππάς,...

Συνάντηση εργασίας Μίκας Ιατρίδη με το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου υποδέχθηκε...

Χρήστος Σταϊκούρας: Το νέο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου Ρόδου αποτελεί επένδυση για τη νεολαία μας 

Τα εγκαίνια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου Ρόδουπραγματοποιήθηκαν σήμερα, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα και...