«Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να στηρίξει τη ζωή και την εθνική κυριαρχία στα ερημονήσια του Αιγαίου»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία ζητά από το Δήμο Καλύμνου και τους συγγενείς του βοσκού των Ιμίων Αντώνη Βεζυρόπουλου, την επιστροφή του επιδόματος που ελάμβανε για τα καύσιμα της μετακίνησης του στα Ίμια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά το θάνατο του Αντώνη Βεζυρόπουλου, του βοσκού που για χρόνια πήγαινε στα Ίμια για να φροντίσει τα ζώα του, το Ελεγκτικό Συνέδριο απαιτεί από το Δήμο Καλύμνου και τους κληρονόμους του, την επιστροφή του επιδόματος για τα καύσιμα της μετακίνησης του προς το νησί.

Η απόφαση αυτή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δυστυχώς, εκφράζει «την Ελλάδα που μας πληγώνει».

Αποτελεί, όμως, μία αφορμή για να σηκωθεί όρθια μια άλλη Ελλάδα: αυτή που στηρίζει τη ζωή και την εθνική κυριαρχία στα ερημονήσια του Αιγαίου.

Το πλαίσιο αυτό αποτελεί πεδίο αναφοράς για δύο ουσιαστικές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα στην Εθνική Αντιπροσωπεία και προς την Κυβέρνηση.

Η πρώτη συνδέεται με την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα νομιμοποιεί, αναδρομικά, αυτή τη δαπάνη, αλλά, ταυτόχρονα, θα δίνει το δικαίωμα στους Δήμους και στην Περιφέρεια να στηρίζουν με δαπάνες τη ζωή και τη δραστηριότητα στα ερημονήσια του Αιγαίου.

Η δεύτερη αφορά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της ζωής και εποικισμού των νησιών αυτών, με κίνητρα εγκατάστασης, εκτεταμένες φοροαπαλλαγές και ενίσχυση των υποδομών.

Ιδιαίτερα το τελευταίο ζήτημα θα αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωτήρης Βαγιανός: Έμπρακτη στήριξη στον Άγιο Ισίδωρο – Οι ευχαριστίες του προέδρου Στέλιου Βονάκη

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση και τις θερμές ευχαριστίες του προς...

Σωτήρης Βαγιανός στον topfm: «Σπάμε» το φράγμα των 40.000 κυβικών λυμάτων στο Βόδι – Έναρξη έργων τον Οκτώβριο με 4 εκατ. ευρώ

Της Μαρίας Κυπριώτη Με μια ματιά: Υπερφόρτωση με τεράστιο όγκο λυμάτων: Οι...

Γ. Νικητιάδης: Με επίσκεψη στη Λίνδο ολοκλήρωσε τη δεκαπενθήμερη παρουσία του στη Ρόδο

Με επίσκεψη στη Λίνδο ολοκλήρωσε τη δεκαπενθήμερη παρουσία του...