22.7 C
Rhodes
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης για Βαρώσια: Πάρτε αποφάσεις , όχι μόνο αλληλεγγύη – Δείτε βίντεο

Σφοδρή κριτική άσκησε κατά την ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, για την μη λήψη αποφάσεων από την ΕΕ για κυρώσεις στην Τουρκία.

Τόνισε ότι είναι μονόδρομος να σταματήσει κάθε πώληση ευρωπαϊκών όπλων προς την Τουρκία, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη ζητήσει.

“Στα Βαρώσια, τα σπίτια έχουν τις πόρτες και τα παράθυρα τους ανοιχτά 46 χρόνια τώρα, περιμένοντας να επιστρέψουν αυτοί που βίαια εκδιώχθηκαν, αφήνοντας πίσω τους τις πατρογονικές εστίες.” επισήμανε για το άνοιγμα το Βαρωσίων.

Συνέχισε προσθέτοντας:

“Το Ψήφισμα 5 50 του 1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητούσε την επιστροφή των κατοίκων, υπό την προσωρινή διοίκηση του OHE, δίνοντας ελπίδα σε εκατοντάδες Ελληνοκύπριους πρόσφυγες. Μία ελπίδα που ο Ερντογάν με το πικνίκ μίσους που διοργάνωσε με τον εκλεκτό του κ. Τατάρ, θέλει να σβήσει διαπαντός. Ο Ερντογάν περιφρονεί το διεθνές δίκαιο κι εσείς στρουθοκαμηλίζετε. Αντί λοιπόν κ. Μπορέλ να εκφράσετε για άλλη μια φορά την ανησυχία και αλληλεγγύη σας, πάρτε αποφάσεις που προστατεύουν την αξιοπρέπεια των λαών που εκπροσωπείτε.”

Δείτε το βίντεο:

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ