Ανδρουλάκης: Στηρίζουμε τις συμφωνίες για την αγορά των αεροπλάνων Rafale και των φρεγατών Belharra για να έχουμε όλα τα μέσα περιφρούρησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη για τις συμφωνίες αγοράς των αεροπλάνων Rafale και των φρεγατών Belharra

Στηρίζουμε τις συμφωνίες για την αγορά των αεροπλάνων Rafale και των φρεγατών Belharra, όπως στηρίξαμε και την Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία, για να έχουμε όλα τα μέσα περιφρούρησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Δεν πρέπει όμως να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με συμπαραγωγές, αλλά και μεταφορά τεχνογνωσίας.

Η χώρα οφείλει όχι μόνο να καταναλώνει, αλλά και να παράγει, ώστε να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία τόσο για την οικονομία μας, όσο και για τις ένοπλες δυνάμεις.

Η Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες της και τα Κράτη Μέλη της. Είναι αδιανόητο την ίδια ώρα που η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο αμυντικό προϋπολογισμό ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ένωση, άλλα ευρωπαϊκά κράτη να συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία που απειλεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020, έχει ζητήσει την επιβολή εμπάργκου όπλων στην Τουρκία. Έχει έρθει πλέον η ώρα να συζητηθεί το θέμα και στο Συμβούλιο, ώστε όλες οι χώρες να τεθούν προ των ευθυνών τους. Η προστασία των ελληνικών συνόρων δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση, είναι και ευρωπαϊκή υπόθεση.

Η δήλωση on camera στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Γ. Νικητιάδης στις εκδηλώσεις τιμής για την 8η Μαΐου 1945 στη Σύμη

Στις επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου Σύμης για την 81η...

Κοινοβουλευτική ερώτηση του Βασίλη Υψηλάντη για το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

Κοινοβουλευτική ερώτηση κατέθεσε ο Κοσμήτορας της Βουλής και βουλευτής...

Γιάννης Παππάς στην ΚΟ της ΝΔ: «Η εξέλιξη του κράτους περνά μέσα από πολιτικές που εφαρμόζονται και αποδίδουν»

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας...