16 C
Rhodes
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αργία η Τρίτη (25/1) λόγω χιονιά: Όλα κλειστά-Οι εξαιρέσεις

Γενική αργία την Τρίτη (25/1) σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε και επίσημα η κυβέρνηση. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για όσα προβλήματα δημιουργήθηκαν και προκάλεσαν ταλαιπωρία στους πολίτες. Για να αποφευχθούν ανάλογα προβλήματα και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, η κυβέρνηση αποφάσισε να μείνουν κλειστός ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, καθώς και τα σχολεία. Εξαιρούνται νοσοκομεία, φαρμακεία, μέσα μεταφοράς και καταστήματα τροφίμων.

Ο κ. Στυλιανίδης ξεκίνησε τις δηλώσεις του σχετικά με τον απεγκλωβισμό των πολιτών από την Αττική Οδό, αφήνοντας και πάλι αιχμές για την εταιρεία. Τόνισε, όμως, πως τώρα προέχει η υγεία των πολιτών, οι οποίοι δεσμεύθηκε πως θα έχουν τη φροντίδα που πρέπει. Με τη βοήθεια του στρατού οι οδηγοί απεγκλωβίζονται με ασφάλεια, τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και όπου χρειάζεται ιατρική υποστήριξη. Θυμίζουμε πως η ταλαιπωρία είναι τεράστια και ορισμένοι έχουν μείνει ακόμα και για οκτώ ώρες εγκλωβισμένοι στους χιονισμένους δρόμους. Όσοι δεν είναι εφικτό να επιστρέψουν στα σπίτια τους, θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία, όπου θα μεταφερθούν με λεωφορεία.

Για να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα, ο κ., Στυλιανίδης ανακοίνωσε πως θα ισχύσει ειδικό καθεστώς λειτουργίας του κράτους σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας, που είναι η Αττική, η Εύβοια, η Βοιωτία, η Κρήτη, οι Κυκλάδες. (και τα Δωδεκάνησα)

Για τις παραπάνω περιοχές η Τρίτη (25/1) ανακηρύσσεται αργία τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για το δημόσιο τομέα. Επιχειρήσεις και μαγαζιά συνεπώς θα μείνουν κλειστά. Ισχύει δηλαδή ό,τι ισχύει και στις επίσημες εθνικές αργίες. Εξαιρούνται φαρμακεία, νοσοκομεία. καταστήματα τροφίμων, που μπορούν να λειτουργήσουν.

Αναστέλλεται δηλαδή η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. (Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της).

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν).

Πηγή: Reporter.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έως 27/3 οι αιτήσεις για την ενίσχυση ίδρυσης και λειτουργίας νέων ΜμΕ, μέσω ΕΣΠΑ

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνει την παράταση...

Επίδομα θέρμανσης: Ερχονται ακόμη δύο πληρωμές, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή της επόμενης δόσης του επιδόματος...

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση των παραθαλάσσιων περιοχών

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ερχεται πλατφόρμα για «μπλόκο» στο τεκμαρτό εισόδημα – Η διαδικασία

Τι μπορεί να κάνει μετά ο ελεύθερος επαγγελματίας,που θεωρεί...