Βασίλης Α. Υψηλάντης : Προγραμματίζεται η αναβάθμιση και αναδιαμόρφωση των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου

Σε απάντηση της υπ’ αριθμ. 96/8-10-2025  Ερώτησης του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Α. Υψηλάντη, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνωστοποίησε ότι προγραμματίζεται η αναβάθμιση και αναδιαμόρφωση των χώρων κράτησης του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας.

Σύμφωνα με την επίσημη απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου, η Διεύθυνση Υποδομών και Τεχνικών Μέσων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προγραμματίζει την εκπόνηση σχετικής μελέτης ανακαίνισης, μετά την οποία θα καθοριστεί το απαιτούμενο κόστος και θα αναζητηθεί η βέλτιστη πηγή χρηματοδότησης, είτε από τον τακτικό προϋπολογισμό είτε από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Το Υπουργείο υπογραμμίζει ότι η προστασία των δικαιωμάτων των κρατουμένων και η εξασφάλιση αξιοπρεπών και ασφαλών συνθηκών διαμονής αποτελούν πάγια προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ήδη εκτελούνται τακτικές εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού των εγκαταστάσεων του Α.Τ. Ρόδου, υπό τη μέριμνα της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης  Α. Υψηλάντης δήλωσε: «Η απάντηση του Υπουργείου επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση μεριμνά έμπρακτα για την αναβάθμιση των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας και τη διασφάλιση συνθηκών που ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η βελτίωση των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου αποτελεί σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.»

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναδεικνύει τη δύναμη της νησιωτικής παραγωγής στον Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας

(World Food Gift Challenge) Τέσσερις ξεχωριστές δημιουργίες εκπροσωπούν το Νότιο...

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ο Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος

Ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης το αντικείμενο της ειδικής...

Γ. Νικητιάδης στη Βουλή: Στη Νίσυρο, την Κω, τη Ρόδο, στα νησιά μας η Υγεία λειτουργεί στα όριά της

Την ανάγκη να υπάρξει πραγματική, γενναία και συνολική πολιτική...

Ο  Βασίλης Α.  Υψηλάντης στα εγκαίνια του κτηρίουΣΟΑ–ΣΟΜΥ–ΣΟΕΠΟΠ στο Αγαθονήσι

Στο Αγαθονήσι παρευρέθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης,...