16 C
Rhodes
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Α. Υψηλάντης: «Ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του Κυριάκου, στην Κυβέρνηση της ελπίδας, της προοπτικής και της ανύψωσης της χώρας και του ελληνισμού».

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και  Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής,  κατά της πρότασης  δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι το Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί ναεπιδιώκει την αποσύνδεσή του  από το θλιβερό, κακό του παρελθόν και αντί να εισφέρει μια ουσιαστική εναλλακτική πρόταση, επενδύει στην στείρα, αστήρικτη και παντελώς αβάσιμη σκανδαλολογία και στην παραγωγή λάσπης, παίζοντας και χρησιμοποιώντας ακόμη και τους θεσμούς.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης αναφέρθηκε εκτενώς στην εργαλειοποίηση,  της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) από τον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στην περίεργη στάση συγκεκριμένων προσώπων, μελών της ΑΔΑΕ που πρωτοστατούν στην υπόθεση των υποκλοπών υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον διασυρμό της χώρας που υπέθαλψε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα δημοσιεύματα για την μικρή Μαρία.

Την ομιλία του ολοκλήρωσε τονίζοντας «..Σήμερα το μόνο που καταφέρνετε είναι η ανάδειξη της πολιτικής σας ένδειας,  της ανυπαρξίας ορθού πολιτικού λόγου αλλά και η ταχύτητα τοξικότητας που προβάλλετε στην επιδίωξη των στόχων σας. … Η χειρότερη αντιπολίτευση που έζησε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Και το ευτύχημα για την Ελλάδα είναι ότι επειδή πρόσφατα αποδείξατε ότι είστε ανίκανοι και να κυβερνήσετε ο Ελληνικός λαός  σας έχει βάλει οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Τον πρόλογο της ήττας σας, κυρίες και κύριοι του Σύριζα, τον στηρίζω καταψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας και δίδοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του Κυριάκου, στην Κυβέρνηση της ελπίδας, της προοπτικής και της ανύψωσης της χώρας και του ελληνισμού.»

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Βασίλη Α. Υψηλάντη είναι το ακόλουθο:

«Τα μεγάλα ερωτήματα που βάζει σήμερα η ελληνική κοινωνία,  δεν είναι αυτές – καθαυτές οι ενέργειες του κ. Τσίπρα, ζητώντας την παραίτηση του Πρωθυπουργού και μαζί με την κοινοβουλευτική του ομάδα υποβάλλοντας πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης. Άλλωστε αυτά νομοτελειακά καταρρίπτονται όχι μόνον με την δύναμη της πλειοψηφίας αλλά κυρίως με τη δυναμική που διαθέτει και την παραγωγή έργου η κυβέρνηση . Είναι όμως ότι έκθαμβη παρακολουθεί, λίγο διάστημα πριν τις εθνικές εκλογές, την διολίσθηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θεσμικά και πολιτικά. Τον ΣΥΡΙΖΑ που αντί να προβάλλει έναν πειστικό αντίλογο, αντί να επιδιώκει  να αποσυνδεθεί  από το θλιβερό κακό του παρελθόν, αντί να εισφέρει μια ουσιαστική εναλλακτική πρόταση, επενδύει στην στείρα, αστήρικτη και παντελώς αβάσιμη σκανδαλολογία.  Στην παραγωγή λάσπης. Παίζοντας και χρησιμοποιώντας θεσμούς. Όταν ως κυβέρνηση, οι  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχείρησαν συστηματικά και οργανωμένα να καταστήσει τη Δικαιοσύνη ελεγχόμενο εργαλείο των πολιτικών της επιδιώξεων. Αποκορύφωμα αυτής της εργαλειοποίησης αποτέλεσε η σκευωρία της Novartis η οποία αποτελεί μια πρωτοφανή επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων που κατέρρευσε με τον πλέον ηχηρό τρόπο. Και για να μην ξεχνιόμαστε  χρησιμοποιώντας γι΄αυτό κουκουλοφόρους μάρτυρες προερχόμενους από τον υπόκοσμο.

Χρησιμοποιώντας φρασεολογία ακραία και μισαλλόδοξη για να υποστηρίξει τα σενάρια της για το θέμα των υποκλοπών, υποκλοπές που συνειδητά επιδιώξατε να καλλιεργείτε ως κυβέρνηση  δίχως να δώσετε μέχρι σήμερα κάποια απάντηση στις παρακολουθήσεις ΣΥΡΙΖΑ, υποβαθμίζοντας -κατά την περίοδο της διακυβέρνησής σας- την θεσμική θωράκιση κατά των παρακολουθήσεων και αποδυναμώνοντας την ποινική τους απαξία,  ανάγεται σήμερα ως μείζον θέμα και ως δήθεν εκτροπή και στίγμα για την παράταξη μας. Εργαλειοποιείτε ακόμα και την  Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) που έργο της είναι πρωτίστως να διαθέτει τα απαιτούμενα εχέγγυα ανεξαρτησίας και αξιοπιστίας. Και σήμερα θα μιλήσουμε στον Ελληνικό Λαό μα ειλικρίνεια  για την ανεξαρτησία αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν υπηρέτησε.

Για την περίεργη στάση προσώπων . Είναι για μας  βαθύτατα περίεργο το μέλος της η κυρία Αικατερίνη Παπανικολάου, ως μέλος της ΑΔΑΕ, να πρωτοστατεί  στα τηλεοπτικά παράθυρα για την υπόθεση των υποκλοπών.

Η συμπεριφορά της αυτή αλλά και η διαδρομή της  βάζει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο σε λογικό προβληματισμό για τη στάση της. Αναφέρθηκε ήδη και επαναλαμβάνω

Την διετία 2002- 2004 διορίζεται νομική σύμβουλος του τότε διοικητή στην ΕΥΠ πρέσβη Παύλου Αποστολίδη

–       Το 2003 διορίζεται ειδική συνεργάτης του Συνηγόρου του Πολίτη

–       Τον Νοέμβριο του 2015 επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, αποσπάται στο γραφείο του τότε Υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά

–       Λίγους μήνες αργότερα διορίζεται και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

–       Τον Οκτώβριο του 2016 διορίζεται Τακτικό μέλος της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ, με θέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

–       Την τριετία 2020- 2022 η ίδια εμφανίζεται να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά κάτι που σύμφωνα δημοσιεύματα είναι παράτυπο. Το συγκεκριμένο έργο της το είχε αναθέσει στο πανεπιστήμιο ο καθηγητής Στέφανος Γκρίτζαλης που επίσης είναι τακτικό μέλος στην Ολομέλεια της ΑΔΑΕ.

–       . Ο κ. Γκρίτζαλης είχε διατελέσει ειδικός γραμματέας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από το 2009 έως το 2012 με υπουργό τότε, τον σημερινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση. 

–       Στις 3 Αυγούστου 2022, Γκρίτζαλης και Παπανικολάου συμμετείχαν στην τετραμελή επιτροπή για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

–       Όσον αφορά τον κ. Χρήστο  Ράμμο διορίστηκε πρόεδρος της ΑΔΑΕ με απόφαση του Μιχάλη Καλογήρου, δηλαδή του σημερινού διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και ενός από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του μέχρι σήμερα, ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2019

–       Όλα αυτά κύριοι συνάδελφοι τι δείχνουν;

Δεσμοί αναμφισβήτητοι  με το σύστημα  ΣΥΡΙΖΑ.

-Και κάτι ακόμα που χρήζει απαντήσεως Όταν επισκέφθηκε την ΑΔΑΕ ο κ. Τσίπρας είδε μόνο τον κ. Ράμμο; Είδε την ολομέλεια της Αρχής; Μήπως είδε τον κ. Ράμμο και την κα Παπανικολάου που από ότι διαβάζουμε έχει και την αρμοδιότητα να τηρεί το μητρώο των εισαγγελικών διατάξεων εκ μέρους της ΑΔΑΕ;

 Αλλά επειδή η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές περισσεύει, ο κ. Τσίπρας ακόμα δεν έχει απαντήσει σε δημοσιεύματα  εφημερίδας  από το 2020 για την 70σέλιδη έρευνα της ΕΥΠ με βαρύτατες καταγγελίες για μια παρακρατική δράση ενός κυκλώματος που δρούσε σε σημαντικές υπηρεσίες της ελληνικής αστυνομίας την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με κεντρικό πρόσωπα μάλιστα τον πρώην Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Η έρευνα που είχε γίνει υπό τη διοίκηση της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ήταν σε γνώση του τότε πρωθυπουργικού γραφείου του κ. Τσίπρα και περιελάμβανε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, βιντεοσκοπημένες συναλλαγές Τι έκανε ο κ. Τσίπρας καθώς γνώριζε για τη δράση του παρακράτους από την ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ;

Αλλά δεν μας εκπλήσσει τίποτα. Φθάνοντας στο ακραίο σημείο δυστυχώς να υποθάλψει και την αναγκαία ΕΝΟΤΗΤΑ στα εθνικά θέματα. Καταψηφίζοντας ακόμα και τις αμυντικές δαπάνες της χώρας. Υποστηρίξατε το ανυπόστατο άρθρο για την μικρή Μαρία από το Spiegel, ένα άρθρο που όχι μόνο προσπάθησε να δυσφημίσει την χώρα μας διεθνώς (αποτυχημένα) αλλά επιχειρούσε να ταράξει τις ήδη τεταμένες σχέσεις μας με την Τουρκία στο συγκεκριμένο ζήτημα, χωρίς να ζητήσετε ούτε μια συγγνώμη μέχρι σήμερα!Ήσασταν απόντες στις μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας μας. Το 2020  απέναντι στις τουρκικές πιέσεις στον Έβρο, το 2021 ακόμα ηχούν οι αντεμβολιαστικές κορώνες προβεβλημένων στελεχών σας τα οποία ουδέποτε μέχρι σήμερα καταδικάσατε και στην αισχρή επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία βρεθήκατε απέναντι στην υπεύθυνη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, συμβατής στο διεθνές δίκαιο, στην άμυνα που προέβαλε ο δυτικός κόσμος και οι σύμμαχοι μας  και στα συμφέροντα της χώρας μας.

Επιδιώκεται να μας στιγματίσετε. Την μεγάλη παράταξη   της ΝΔ και τους βουλευτές της. Σήμερα δεν θα σας περάσει. Οι εποχές δεν είναι οι ίδιες, όπως τότε , κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, με την Χρυσή Αυγή σύμμαχο και με εργαλείο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας καταφέρατε να ανατρέψετε την Κυβέρνηση. Σήμερα το μόνο που καταφέρνετε είναι η ανάδειξη της πολιτικής σας ένδειας,  της ανυπαρξίας ορθού πολιτικού λόγου αλλά και η ταχύτητα τοξικότητας που προβάλλετε στην επιδίωξη των στόχων σας. Δεν υπολογίζετε όμως σωστά και η ταχύτητα αυτή σας οδηγεί να είστε και πάλι μια ανυπόληπτη, απέναντι στα πραγματικά και άξια σωστών χειρισμών προβλήματα της χώρας και των Ελλήνων πολιτών,  θλιβερή  αντιπολίτευση. Η χειρότερη αντιπολίτευση που έζησε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Και το ευτύχημα για την Ελλάδα είναι ότι επειδή πρόσφατα αποδείξατε ότι είστε ανίκανοι και να κυβερνήσετε ο Ελληνικός λαός  σας έχει βάλει οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Τον πρόλογο της ήττας σας, κυρίες και κύριοι του Σύριζα, τον στηρίζω καταψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας και δίδοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του Κυριάκου, στην Κυβέρνηση της ελπίδας, της προοπτικής και της ανύψωσης της χώρας και του ελληνισμού.»

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ