19.4 C
Rhodes
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Β. Καλοπήτας: Κυβέρνηση και ΔΕΗ είναι υπόλογοι για την ακύρωση της εντοπιότητας στις προσλήψεις της ΔΕΗ και για τον εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας

Ακόμα μια κατάφωρη αδικία εις βάρος όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας της Κατταβιάς αλλά ολόκληρου του νησιού συντελεί η αθέτηση της δέσμευσης που είχε αναλάβει η ΔΕΗ, για την τήρηση του κριτηρίου της εντοπιότητας στις προσλήψεις στα δύο εργοστάσια στη Ρόδο.

Η δέσμευση των αρμοδίων για το κριτήριο της εντοπιότητας που ανελήφθη κι αυτό έπειτα από αγώνες των κατοίκων, του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΗ Α.Ε. “ΖΕΥΣ”, τις πιέσεις του Τοπικού Συμβουλίου Κατταβιάς, του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου εντέλει ως φαίνεται κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων αφού η διαδικασία των προσλήψεων είναι σε εξέλιξη χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί όσοι υπέβαλαν αίτηση από τη Ρόδο!

Και όλα αυτά ενόσω περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα και την αγωγή που έχει καταθέσει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, σχετικά με το κριτήριο της εντοπιότητας στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα εργοστάσια της ΔΕΗ στη Ρόδο, πριν από μερικές μόνο ημέρες. Όχι μόνο δεν είχαν την στοιχειώδη ευθιξία να τηρήσουν τα προσχήματα αλλά είναι προκλητικοί και αδιάφοροι απέναντι στους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους που περιμένουν επί μήνες να ειδοποιηθούν για να περάσουν από συνέντευξη κάποιοι από τους οποίους μάλιστα ξόδεψαν και χρόνο και χρήμα για να εκπαιδευτούν για τις θέσεις!

Καλούμε τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ να πάρουν θέση τώρα και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για τους κατοίκους της περιοχής μας, γιατί αν δεν καταφέρουν ούτε αυτή τη φορά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και επιτρέψουν να συντελεστεί αυτή η αδικία, τότε θα είναι οι ίδιοι υπόλογοι απέναντι στην τοπική κοινωνία μαζί με τους ιθύνοντες της ΔΕΗ για τον εμπαιγμό των 33 ενδιαφερομένων και για το πώς σε αντίστοιχη περίπτωση στην Κοζάνη το κριτήριο της εντοπιότητας ελήφθη υπόψη και τη Ρόδο την έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους!

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουνάκης: Ψηφιακό Κράτος Μητσοτάκη 2.0 ή ψηφιακό μπάχαλο κόντρα στους επιχειρηματίες

Πάνε σχεδόν 2 μήνες  που η κυβέρνηση Μητσοτάκη με...

Συναντήσεις της ΔΚΜ με μηχανικούς στον Δημ. Τομέα

Ξεκίνησαν οι  προγραμματισμένες συναντήσεις του εκπροσώπου της ΔΚΜ Γιώργου...