18.8 C
Rhodes
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Β. Καλοπήτας: Να διορθώσει η Κυβέρνηση το αλαλούμ με τους δασικούς χάρτες πριν χιλιάδες Δωδεκανήσιοι απωλέσουν τις περιουσίες τους

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου λήγει η οριζόντια προθεσμία που έχει οριστεί για την υποβολή αντιρρήσεων ως προς τους Δασικούς Χάρτες και παρά την έγκαιρη παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ότι απαιτείται παράταση στη διαδικασία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση με αποτέλεσμα οι Δωδεκανήσιοι συμπολίτες μας να μην μπορούν να διασφαλίσουν την νόμιμη ακίνητη περιουσία τους!

Οι πολίτες στα νησιά της Δωδεκανήσου καλούνται να επωμιστούν τεράστια οικονομικά βάρη σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να διασφαλίσουν την ακίνητη περιουσία τους, την οποία εδώ και δεκαετίες νέμονται και κατέχουν με νόμιμους τίτλους και κανείς δεν είναι σε θέση να τους δώσει υπεύθυνες απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενώ έχει προβεί σε αλλαγές του νόμου, οι υπηρεσίες ακόμα δεν έχουν προσαρμοστεί στις αλλαγές αυτές καθιστώντας τη διαδικασία των αντιρρήσεων δύο ταχυτήτων με τους πολίτες να υφίστανται άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία χωρίς να ευθύνονται και χωρίς να μπορούν να εξυπηρετηθούν!

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ανάρτησης κατά την κτηματογράφηση των ακινήτων όπου υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης τυχόν ενστάσεων (αιτήσεων διόρθωσης) προκαλώντας τεράστια σύγχυση σε πολίτες, επαγγελματίες ακόμα και στους υπηρεσιακούς υπαλλήλους.

Όλες αυτές οι διαδικασίες σε συνδυασμό με την αδυναμία της Κυβέρνησης να διασφαλίσει μια ομαλή διαδικασία για την ανάρτηση των δασικών χαρτών, προκαλούν πονοκέφαλο στους πολίτες και φυσικά βαραίνουν τους πολίτες με άδικα έξοδα.

Είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να διορθώσει το ακατανόητο αλαλούμ που η ίδια δημιούργησε, προχωρώντας άμεσα σε χρονική παράταση για τις αντιρρήσεις και αναδιαμόρφωση των σφαλμάτων που έχουν εμφιλοχωρήσει κατά την κατάρτιση των χαρτών όπου σπίτια εμφανίζονται δασικές εκτάσεις παρότι οι ιδιοκτήτες τους τα κατέχουν νομίμως και επιβαρύνονται με όλους τους φόρους.

Η κυβέρνηση και οι βουλευτές του νομού συνεχίζουν να δίνουν παραστάσεις άνευ ουσίας και να ευλογούν τα δικά τους γένια αναμεταξύ τους. Εκτός από την υγεία όμως φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει ούτε η ατομική ιδιοκτησία και η περιουσία των νησιωτών. Αυτοί είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι που χιλιάδες Δωδεκανήσιοι θα απωλέσουν τις περιουσίες τους.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρόδου ορκίστηκαν σήμερα ενώπιον του Δημάρχου Ρόδου...