Γιάννης Παππάς: Ψηφίστηκε στη Βουλή, με νομοτεχνικές βελτιώσεις, ο διαχωρισμός των Τμημάτων Υπηρεσιών Επικοινωνιών, Πλοήγησης και Επιτήρησης (CNS) στα Δωδεκάνησα

Με νομοτεχνικές βελτιώσεις που ενσωματώθηκαν στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή η ρύθμιση που προβλέπει τον διαχωρισμό των Τμημάτων Υπηρεσιών Επικοινωνιών, Πλοήγησης και Επιτήρησης (CNS) στα Δωδεκάνησα, έπειτα από τις συνεχείς παρεμβάσεις και επικοινωνίες του Βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Παππά, με τους αρμόδιους φορείς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου με τίτλο:

«Σύσταση και οργάνωση του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών»

και αναγνωρίζει την επιχειρησιακή, γεωγραφική και στρατηγική ιδιαιτερότητα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, ο διαχωρισμός προβλέπει:

            •          Τμήμα Βορείων Δωδεκανήσων, με έδρα την Κω, το οποίο περιλαμβάνει τους αερολιμένες Κω, Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας, και

            •          Τμήμα Νοτίων Δωδεκανήσων, με έδρα τη Ρόδο, το οποίο περιλαμβάνει τους αερολιμένες Ρόδου, Κάσου, Καρπάθου και Καστελλορίζου.

Ο κ. Γιάννης Παππάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα δίκαιο και τεκμηριωμένο αίτημα, το οποίο ενισχύει ουσιαστικά τη λειτουργία των αερολιμένων και αναβαθμίζει τις υποδομές αεροναυτιλίας στα Δωδεκάνησα.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και προσωπικά τον Υπουργό κ. Χρίστο Δήμα, για την άμεση ανταπόκριση και τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη στήριξη και την αναβάθμιση των νησιών μας.

Γιάννης Παππάς 

Βουλευτής Δωδεκανήσου – Νέα Δημοκρατία

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο «The London Food & Drink Festival 2026» στις 16–17 Σεπτεμβρίου 2026 στο εκθεσιακό κέντρο EXCEL στο Λονδίνο

Σεπτεμβρίου 2026 στο εκθεσιακό κέντρο EXCEL στο Λονδίνο. ​Η Περιφέρεια...

«12μηνη διάρκεια της πύλης εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Λέρου ζητά ο Μάνος Κόνσολας με ενίσχυση εξοπλισμού, υποδομών και προσωπικού για τον διαβατηριακό έλεγχο»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση σε τέσσερις (4) Υπουργούς,...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης στη ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Επιχειρηματικότητα

Συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Επιμελητήριο...

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Πρέπει να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στο διαχρονικό πρόβλημα στο λιμάνι του Μαστιχαρίου στη Κω»

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση στους Υπουργούς Εσωτερικών και Ναυτιλίας...