16.3 C
Rhodes
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Για πρώτη φορά προβλέπονται μεσιτικά κόμιστρα για ενοικίαση κατοικιών στο πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία για Αστέγους του Δήμου Ρόδου

Το Σχέδιο Δράσης «Πράξεις Κοινωνικής Βιωσιμότητας στο Δήμο Ρόδου» του προγράμματος  Στέγαση και Εργασία για Άστεγους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ως αρχικό στόχο έχει την εξασφάλιση στέγασης σε 20 νοικοκυριά αστέγων ή  διαβιούντων σε ακατάλληλα οικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται οικίες, για τις οποίες έχει προβλεφθεί η εξόφληση των ενοικίων για 24 μήνες καθώς και η εξόφληση μέρος των λογαριασμών ΔΕΚΟ. Ειδικότερα:

• Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό καταβάλλεται ενοίκιο έως το ποσού των 250 ευρώ μηνιαίως και 1.000 ευρώ για λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Αναζητούνται 7 γκαρσονιέρες προς ενοικίαση.

• Για δύο μέλη καταβάλλεται ενοίκιο έως του ποσού των 300 ευρώ μηνιαίως και  1.100 ευρώ για λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Αναζητούνται 1 κατοικίες με ένα ή δύο υπνοδωμάτια προς ενοικίαση.

• Για τρία μέλη και πάνω καταβάλλεται ενοίκιο έως του ποσού των 350 ευρώ μηνιαίως και 1.300 ευρώ για λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Αναζητούνται 5 κατοικίες με δύο και πάνω υπνοδωμάτια προς ενοικίαση.

Για πρώτη φορά προβλέπονται μεσιτικά κόμιστρα αντίστοιχα με το ποσό ενός ενοικίου. Όσοι μεσίτες ή ιδιοκτήτες επιθυμούν να διαθέσουν κατοικία προς ενοικίαση, της οποίας το ενοίκιο θα εξοφλείται εξολοκλήρου από το πρόγραμμα για 24 μήνες μπορούν να απευθυνθούν στην Κοινωνική Λειτουργό του προγράμματος κα. Κατερίνα Φτάκλα στο τηλέφωνο 2241241016, στο email: stegasi@rhodes.gr και Γραφείο 16 στην οδό Ιων. Μεταξά 6, 2ος όροφος (Νέα Πτέρυγα Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου).

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκίνησαν συντονισμένες εργασίες αποκατάστασης των οδοστρωμάτων της ΔΕΥΑΡ

Ξεκίνησαν σήμερα συντονισμένες εργασίες αποκατάστασης των οδοστρωμάτων της ΔΕΥΑΡ...